Sarajevo oslabljeno u Mostaru?

Novi problemi za bordo tim, neće biti ni Radovića

Sarajevo oslabljeno u Mostaru?

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Sarajevo je protekle subote u drugom dijelu slomilo otpor GOŠK-a te slavilo sa čak 3:0, a bordo tim je na mukama bio već na startu meča.

Tačnije, nakon neugodnog pada povrijedio se već u Adalberto Penaranda i morao je napustiti teren. Šansu je dobio Nemanja Anđušić i iskoristiom je na najbolji način, tačnije pogotkom, te su navijači Sarajeva zadovoljni napustili Koševo.

Pred bordo timom u ponedjeljak je novi važan ispit. Rival će biti Zrinjski i ovaj meč bitan je i za Plemiće. Sarajevo je trenutno na trećoj poziciji, Zrinjski drugoplasirani, a može se desiti da bordo tim završi prvi dio sezone na poziciji na kojoj je sada, ali i da bude jedno mjesto iznad, kao i da nazaduje za jednu poziciju.

Sve će ovisiti o rezultatima posljednjeg kola, kao i meču Pod Bijelim brijegom.

Kod FK Sarajevo pravo nastupa nema bek Slaviša Radović koji je protiv GOŠK-a dobio treći žuti karton, no u ekipu se vratio Elvir Duraković i on bi mogao biti zamjena za Radovića.

Kada je Penaranda u pitanju, iz izvora bliskih fudbaleru saznajemo da on prema svemu sudeći neće biti spreman za gostovanje u Mostaru. Ulažu se napori da se oporavi 26-godišnji ofanzivac iz Venecuele, no nezvanične informacije govore da trenutne prognoze nisu optimistične, iako povreda nije ozbiljnije prirode. Radi se o problemima sa dugačkim mišićem koji polazi sa preponske kosti te hvata bedrenu kost.

Oglasi

Adalberto Penaranda
Adalberto Penaranda FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

16 nastupa
7 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
0 golova

Penaranda je ove sezone upisao 12 nastupa te dodao jednu asistenciju, a propustio je četiri meča. Devedeset minuta upisao je tek protiv Borca (1:1), a u ranijim mečevima upisao je u prosjeku 30-tak minuta.

U timu Sarajeva nije protiv GOŠK-a bilo Almedina Ziljkića za kojeg je navedeno da još uvijek nije se oporavio i pitanje je da li će i on biti u kombinaciji. 

Na tribinama su se tada našli i Mario Vrančić, te Daniel Avramovski, a na pitanje novinara kakva je situacija sa njima, Simon Rožman je kazao da se nisu našli u kadru za ovaj meč, te da se odlučio za nogometaše za koje smatra da najbolje mogu pomoći ekipi u datom trenutku.

Vrančić će prema svemu sudeći ove zime napustiti Koševo, a šta će biti sa Avramovskim i Ziljkićem ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Almedin Ziljkić
Almedin Ziljkić FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

13 nastupa
11 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
3 golova

Podsjetimo, meč Zrinjskog i Sarajeva igra se od 16 sati u ponedjeljak. Plemići prije toga igraju meč grupne faze Konferencijske lige protiv engleske Aston Ville, što će sigurno biti poseban spektakl. Taj meč se igra u četvrtak u Mostaru.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velezmostarski
ovaj penaranda je najveca prevara u zadnjih 10 godina sigurno, covjek ima platu kao pola lige, nikakvog ucinka nema, i pored toga povrijedjen svako malo
6 0
Ecosport
Postoje razlozi zbog kojih bi nama najviše odgovaralo neriješeno, ali isto tako i pobjeda FKS. Pobjeda Svinjskog nam nikako ne bi odgovarala.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti