FK Sarajevo se rastao sa mladim golmanom
FOTO: FK Sarajevo

Raskinut ugovor sa Šutkovićem

FK Sarajevo se rastao sa mladim golmanom

Esmer Oštraković

Nakon što je u proteklom periodu u FK Sarajevo bilo nekoliko dolazaka, danas su iz ovog kluba potvrdili i rastanak sa jednim igračem.

Tačnije, radi se o golmanu, talentovanom Armanu Šutkoviću koji više nije član FK Sarajevo, a prošao je sve selekcije Akademije bordo kluba, te dao veliki doprinos u osvajanju duple krune juniorske selekcije, pa je  ovaj potez zbog toga i neočekivan.

Šutković je prošao sve omladinske selekcije naše nogometne reprezentacije, u nekoliko navrata se našao i na klupi prvog tima, očekivao se i debi, no na kraju se to nije desilo. U Sarajevu su se odlučili za neke druge opcije, a već je doveden u ovom zimsku prelaznom roku Dejan Iliev, dok je Muhamed Šahinović otišao u poljski Rakow gdje će dijeliti svlačionicu sa bivšim golmanom Sarajeva Vladanom Kovačevićem.

Oglasili su se na zvaničnoj stranici FK Sarajevo, poželjeli mu mnogo sreće, a njihovu objavu prenosimo u cjelosti.

"Arman Šutković više nije član FK Sarajevo.

Oglasi

Arman je prošao sve selekcije Akademije našeg tima, te je jedan od najzaslužnijih za prošlogodišnje osvajanje duple krune u juniorima koji je i omogućio premijerni nastup Bordo tima u UEFA Youth Champions League.

Šutki želimo mnogo sreće u nastavku karijere", stoji u obavještenju.

Šutković će sada krenuti u nove izazove, a biće zanimljivo vidjeti kako će se snaći u nekoj drugoj sredini, no sigurno da vjeruje da može pokazati svoje kvalitete i opravdati očekivanja. Da li će to biti naša zemlja ili inostranstvo, ostaje da se vidi.

Osim Šutkovića, Zeljković jučer napustio Sarajevo, ali ide na posudbu

Samir Zeljković će na jednogodišnju posudbu u Uzbekistan, što je svakako najbolji potez za njega, jer u Sarajevu nije bio u planovima struke.

Oglasi

Na kraju je dogovoreno da pronađe klub u kojem će igrati, a to će biti u Uzbekistanu. Radi se o ekipi Bunyodkora.

Ovaj tim je na u Super ligi Uzbekistana na osmom mjestu, te će ovo svakako biti novi izazov za Zeljkovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je u Sarajevo stigao kao veliko pojačanje, no novi stručni štab nije tako mislio i pao je u drugi plan.

U polusezoni iza nas upisao je tek tri nastupa na početku sezone, a zatim bio van kadra.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
E ovo vec nema nikakvog smisla. Velika glupost uprave!
1 0
DDG
Ne kontam ovaj potez. Možda bi rješenje bilo da FK Sarajevo osnuje B tim i da sudjeluje u nižim ligama. Nisam siguran bi li to moglo po pravilima NS/FS BiH ali to je praksa u dosta država na svijetu. Tu bi se ovi iz akademije kalili za prvi tim a mogli bi igrati i neki koji se vraćaju u formu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije