FK Sarajevo bez prava na kiks, NK Čelik protiv neugodne tradicije

Susret počinje u 18 sati

FK Sarajevo bez prava na kiks, NK Čelik protiv neugodne tradicije

S. Mlaćo

Nakon reprezentativne pauze nogometaši iz Premijer lige BiH vraćaju se na terene.

Susreti 13. kola igraju se u petak, subotu i nedjelju, pa će tako danas na stadionu Asim Ferhatović Hase snage odmjeriti FK Sarajevo i NK Čelik.

Susret počinje u 18 sati, a svakako da je bordo tim favorit. Na drugoj strani Zeničani dolaze kako bi pokušali srušiti pomalo nevjerovatan niz od čak 33 godine bez pobjede na najvećem bh. stadionu.

"Mislim da smo minulu repezentativnu pauzu iskoristili na najbolji način. I danas se susrećemo s određenim kadrovskim problemima, Lazić i Hebibović su kartonirani, Velkoski povrijeđen, ali mi smo favoriti i nadamo se, naravno, pobjedi. Imamo sve uslove da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu", izjavio je šef struke bordo tima Husref Musemić, pa se osvrnuo na Čelik.

"Oni nemaju šta izgubiti, doći će sigurno rasterećeno s namjerom da ostvare dobar rezultat. Znamo da je bilo u Čeliku određenih turbulencija, primjer toga je i što u sezoni imaju trećeg trenera, ali to nas ne smije zavarati. Moramo izaći na teren sa željom da pobijedimo i nadam se da ćemo u svemu tome imati podršku navijača."

Njegov kolega Slaviša Božičić pobjedom nad Širokim Brijeg debitovao je na klupi Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Suvišno je pričati šta o Sarajevu, to je aktualni prvak i jedna od najboljih ekipa u ligi. Gajimo i mi svoje nade, veliki smo i mi klub, bez obzira na tradiciju o kojoj se priča. Ovi momci su spremni da odigraju dobar meč i da pomjere te neke granice. Za naredni meč neću moći računati na Dilavera, koji se povrijedio protiv Širokog Brijega, također ne može igrati mali Resić, koji je igrač Sarajeva kod nas na posudbi. Ostali igrači su u pogonu i spremni su za nastavak sezone" kaže trener Zeničana.

U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za ovaj meč i to na OVOM linku.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
E cuj Sarajevo bez prava na kiks. Sta ce se desiti ako kiksa (ne pobijedi) ? Propala sezona, imace -2 u odnosu na prvog 21 utakmicu prije kraja prvenstva (pod pretpostavkom da tuzla city pobijedi). Mozda malo ovaj portal zeli nabiti bespotreban pritisak na FK Sarajevo .. aaa ?
8 1
ludilobrale
Sarajevo neće više imati problema kad se svi oporavi neće imati konkurenciju sem saveza koji će ga kocit jer se gura Zeljo Sivci Paradziki i onaj Kaljanac su pomogli maksimalno. Ali stižu dva top igrača u Januaru jedan spic i jedan veznjak tako da K*** mogu svirat
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi