UEFA objavila kalendar za kvalifikacije Lige prvaka i Evropske lige uz velike promjene

BiH u Evropi ima četiri predstavnika

UEFA objavila kalendar za kvalifikacije Lige prvaka i Evropske lige uz velike promjene

E. Čaušević

UEFA je danas održala sastanak oko završnice trenutne sezone Lige prvaka i Evropske lige, ali bilo je govora i o narednoj sezoni, te je objavljen novi kalendar.

Nakon što je sastanak završen UEFA je objavila kalendar kvalifikacija za Ligu prvaka i Evropsku ligu za novu sezonu, te kalendar kada će se igrati mečevi grupne faze ovih takmičenja.

UEFA je donijela i velike promjene što se tiče kvalifikacija za novu sezonu. Naime, BiH će u kvlaifikacijama Lige prvaka prestavljati Sarajevo, a u kvalifikacijama Evropske lige Željezničar, Zrinjski i Borac.

Naime, UEFA je odlučila da će se u kvalifikacijama igrati samo jedna utakmica, a domaćin će biti odlučen na žrijebu. Prva tri pretkola LP i EL igrat će se na jednu dobivenu utakmicu, dok će se play-off LP i EL igrati kao i do sada u formatu od dvije utakmice.

Kalendar kvalifikacija za Ligu prvaka:

Pretkolo pretkola: 8. i 11. avgusta

Prvo pretkolo: 18. i 19. avgusta

Drugo pretkolo: 25. i 26. avgusta

Treće pretkolo: 15. i 16. septembra

Play-off: 22. i 23. septembra (revanši sedam dana kasnije)

Kalendar kvalifikacija za Evropsku ligu:

Pretkolo pretkola: 20. avgusta

Prvo pretkolo: 27. avgusta

Drugo pretkolo: 17. septembra

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treće pretkolo: 24. septembra

Play-off: 1. oktobra

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tcity055
Ma sad će se Vico, Begić i Šeranić uključit neće ovo proć.
5 3
Benjamingst
Bilo bi bolje kad bi se igralo nesto slicno kao LN zs Reptezetaciju. Grupa A, B, C, D itd ispadanje I ulazak u veci rang LS... A grupa bi se borila za prvaka itd... da sirotinja ima sta da gleda hehehe
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi