Ko će na klupu FK Sarajevo: U igri nekoliko imena, uskoro pada odluka

Varešanović je od danas bivši, a ubrzo počinje nova sezona

Ko će na klupu FK Sarajevo: U igri nekoliko imena, uskoro pada odluka

S. Mlaćo

FK Sarajevo je od danas bez stručnog štaba. Naime, Mirza Varešanović je postao 'bivši' nakon ispadanja iz Evrope od gruzijskog Torpeda izvođenjem jedanaesteraca, a klub je već u potrazi za njegovim nasljednikom.

Dvadesetak hiljada navijača tužno je u četvrtak napustilo Koševo, a već tada su počele prozivke na račun Varešanovića. Bilo je jasno da su mu dani na klupi odbrojani, a sada je to i potvrđeno.

"FK Sarajevo i Mirza Varešanović sporazumno su raskinuli ugovor nakon što je klub eliminisan u 1. kolu kvalifikacija Konferencijske lige.

Varešanović je preuzeo ekipu u decembru prethodne godine u jako teškoj situaciji i zajedno sa svojim saradnicima i igračima uspio je nadoknaditi veliki bodovni zaostatak na tabeli i ostvariti plasman u Evropu čime je ostvario zacrtani cilj.

Svojom radnom etikom i odnosnom prema igračima i svim zaposlenicima opravdao je povjerenje koje mu je ukazalo rukovodstvo Kluba kada ga je imenovalo. Odnos prema Klubu pokazao je i prilikom raskida ugovora kada se odrekao bilo kakvih finansijskih potraživanja.

Zajedno sa Varešanovićem klupu će napustiti i ostatak stručnog štaba, a Klub će u narednim danima obavijestiti javnost i navijače ko će biti novi trener ekipe", stoji u saopštenju FK Sarajevo.

Oglasi

Sa Koševa su najavili da će ekipa uskoro dobiti novi stručni štab, a već narednog vikenda kluba sa Koševa otvara novu sezonu duelom sa Slogom iz Doboja.

'Dolazna pošta' kod prvog čovjeka kluba Ismira Mirvića sigurno je zatrpana porukama. Nude se 'sve i svašta', a Mirvić nema pravo na grešku. Navijači žele kvalitetnog i ambicioznog trenera te borbu za sami vrh tabele.

Jedna od opcija za klupu bordo kluba je Mersad Selimbegović (41). Selimbegović je bivši nogometaš Željezničara, a trenerski put gradio je u Njemačkoj. Sa Regensburgom je pravio vellike stvari, iako se radi o 'malom' klubu, a prethodno je bio pomoćnik u navedenom klubu, gdje i završio igračku karijeru.

Nakon toga je postao šef struke i na tom mjestu ostao čak 142 zvanične utakmice. Postao je nedavno slobodan, a povezuje se i sa pozicijom selektora naše zemlje.

Oglasi

Meho Kodro bi se mogao vratiti na Koševo. Kodro je istovremeno glavni kandidat za klupu 'A' reprezentacije naše zemlje, no konačne odluke nema. Kodro neće dugo čekati, a Mirvićev poziv bi mogao sve promijeniti.

Posljednji angažman Kodro je imao u Švicarskoj i ima se čime pohvaliti. Radio je i Španiji, te reprezentaciji BiH, dok je na klupi FK Sarajevo proveo 17 utakmica.

Bez posla, a itekako interesantan javnosti je Bruno Akrapović. Akrapović je radio u Saudijskoj Arabiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, ali nikada u BiH. Ima bogato iskustvo 55-godišnji Zeničanin, a eventualni poziv sa Koševa sigurno neće odbiti.

Želja grupe navijača FK Sarajevo je povratak Husrefa Musemića. Musemić je trenutno trener FK Igman Konjic, a na Koševu je osvojio sve što se može osvojiti. Otišao je u suzama, mnogi su tada rekli da će na Koševu te suze 'osjetiti' u budućnosti.

Musemić izvrsno poznaje Premijer ligu, ali i sva dešavanja oko FK Sarajevo. Koliko je ipak realno da napusti Konjic i vrati se na Koševo sedam dana prije početka sezone, ostaje da se vidi.

Oglasi

U kuloarima se spominje i šef struke NK GOŠK Denis Ćorić (45). Ćorić je iz plejade trenera koji su definitivno trenerska budućnost naše zemlje. Trenutno je šef struke NK GOŠK s kojim je izborio plasman u Premijer ligu nakon što je klub iz Gabele 'prekucao' vrlo nezgodnu Prvu ligu FBiH.

Isti uspjeh ostvario je i sa HŠK Posušje, a radio je i u NK Široki Brijeg. Dobio je brojne pohvale u proteklom periodu, povezivao i sa FK Željezničar, no želio je završiti posao u Gabeli, odnosno podići pehar Prve lige FBiH. Na Grbavici su tada izabrali Nermina Bašića i nisu pogriješili, čak naprotiv. Vjerovali su u mlade trenerske snage, što svakako predstavlja i Ćorić.

Bordo timu potrebna je 'svježa' krv na klupi, ambiciozan trener sa idejom i željan uspjeha, a istovremeno spreman da posloži svlačionicu koja je prepuna skupo plaćenih nogometaša. Mnogi su već protiv Torpeda pokazali da i nemaju puno emocija, pa je i rezultat izostao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo kako bilo, Mirvić i saradnici nemaju puno vremena. Istovremeno, navijači sa sjeverne tribine se nadaju odlasku direktorice Ajle Alimanović, što bi značilo i njihov povratak na Koševo.

Povratak Hordi Zla, novi šef stručnog štaba i spektakl protiv Sloge na Koševu? Vrlo realno.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Made1985
... "spektakl protiv Sloge" ...
0 3
zgembo.popuslic
I jesu za "spektakla" protiv Sloge, nije evropa za njih
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi