Kraj saradnje između FK Sarajevo i Mirze Varešanovića!

Nakon ispadanja od Torpeda

Kraj saradnje između FK Sarajevo i Mirze Varešanovića! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Nakon ispadanja od gruzijskog Torpeda u prvom pretkolu Konferencijske lige, Mirza Varešanović više nije trener FK Sarajevo. Došlo je do sporazumnog raskida saradnje. 

FK Sarajevo je nakon dovođenja zvučnih imena i odlično odrađenih priprema (četiri pobjede u četiri utakmice), ušao s mnogo očekivanja u novu sezonu.

Prve zvanične utakmice bile su one u prvom pretkolu Konferencijske lige protiv Torpedo Kutaisija, no epilog je bio razočaravajući - ispadanje nakon penala i ukupnog rezultata 3:3.

Kako to obično biva, prvi glavom plaća trener, a tako je bilo i u ovom slučaju i Mirza Varešanović nije više trener FK Sarajevo.

"FK Sarajevo i Mirza Varešanović sporazumno su raskinuli ugovor nakon što je klub eliminisan u 1. kolu kvalifikacija Konferencijske lige.

Oglasi

Zajedno sa Varešanovićem klupu će napustiti i ostatak stručnog štaba, a Klub će u narednim danima obavijestiti javnost i navijače ko će biti novi trener ekipe.

Ovim putem se želimo zahvaliti Mirzi Varešanoviću i njegovim pomoćnicima na njihovom doprinosu u prethodnom periodu i želimo im mnogo sreće u nastavku karijere", objavio je FK Sarajevo.

Jasno je da bi ovo mogao biti veliki problem za FK Sarajevo, jer je Varešanović s ekipom prošao pripreme i sklopio tim, a sada će novi trener stići i morati nastaviti gdje je njegov prethodnik stao.

Gledajući igrački kadar, Sarajevo je uz Zrinjski najveći kandidat za titulu, a posebno uzimajući u obzir da će Zrinjski odigrati još minimalno šest, a nadamo se i 12 utakmica u Evropi. 

Što se tiče Mirze Varešanovića, najvatreniji navijači su i ranije tražili njegovu smjenu, iako je klub iz teške situacije uspio odvesti u Evropu prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako Varešanović nakon 17 utakmica završava svoj drugi mandat na klupi FK Sarajevo. Prethodno je bio trener ovog tima između aprila 2010. i juna 2011. godine kada je vodio 44 utakmice. 

Bio je Varešanović i sportski direktor FK Sarajevo od juna 2004. do februara 2006. godine, a tada je Sarajevo za vrijeme njegovog mandata osvojilo Kup BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amaru
Najveca ubleha je americko hrasnicki hostopler, on je doveo kvazi strucnjaka i onu tuku influesericu i napravio jos vecu mahalu u klubu, doveo kvazi pojacanja, od tog 10 krila, medju kojima je i omaleni patuljak Ziljkic Odlazi hostopleru pa makar sutra krenuli sve iz pocetka
1 6
user1600442593
Ko ce sad gurati malog kretencica u prvi sastav
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi