FK Sarajevo danas stiže FK Željezničar
FK Sarajevo je u odličnoj poziciji da po šesti put u klupskoj historiji osvoji Kup BiH

Bordo klub u odličnoj poziciji

FK Sarajevo danas stiže FK Željezničar

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Čuda u fudbalu se dešavaju, međutim ponekad i oni najoptimističniji izgube nadu da se nešto može desiti. 

Široki Brijeg i Sarajevo će danas na stadionu Pecara odigrati revanš meč finala Kupa BiH. U prvom meču Bordo tim je slavio s 3:0 i uzimajući u obzir dosadašnje duele u ovoj sezoni jasno je da se šanse ekipe iz Hercegovine zasnivaju samo na teoriji.

Jasno je da Širokobriježanima treba pravo fudbalsko čudo, ali ovaj put i oni najoptimističniji ne vjeruju da će se ovaj put isto dogoditi. Ipak, kako Goce Sedloski kaže, predaje nema.

"U ovaj revanš ulazimo rasterećeni nakon poraza 3:0 na Koševu. Imperativa nema, temeljni cilj, plasman u Europu, ostvaren je osvajanjem najvjerojatnije trećeg mjesta u prvenstvu i uzvratu je za očekivati dobru utakmicu u kojoj ćemo, prije svega, dati sve od sebe da pobijedimo, a hoće li to biti dovoljno za trofej, vidjet ćemo", rekao je Sedloski i nastavio.

"Lošu igru iz prvog poluvremena na Koševu ne možemo ponoviti i sigurno da ćemo nastojati što prije da damo gol sutra jer u fudbalu se čuda događaju. Imamo pravo vjerovati".

Ekspedicija Sarajeva je u Hercegovinu otputovala još u ponedjeljak, a Husref Musemić će na raspolaganju praktično imati najbolji sastav. Defanzivac Nihad Mujakić se nada da će on i saigrači odigrati strpljiv meč i osvojiti prvi trofej ove sezone.

"Igrali smo nedavno utakmicu protiv Širokog Brijega i ostvarili smo dobar i povoljan rezultat. Idemo u Široki da odigramo jednu pametnu i strpljivu utakmicu i nadam se da ćemo zadržati prednost, te osvojiti Kup BiH. Atmosfera u ekipi je odlična i svi smo fokusirani da u srijedu obradujemo naše navijače", rekao je talentovani defanzivac.

Prvotimci koševskog premijerligaša u slučaju osvajanja Kupa BiH neće imati priliku da na Pecari sa svojim navijačima proslavi trofej jer Horde zla neće biti na tribinama.

Inače, Sarajevo će danas imati priliku da se izjednači sa gradskim rivalom po broju osvojenih trofeja u najmasovnijem klupskom takmičenju. Bordo klub je do sada Kup osvojio pet puta, a Željezničar je to uradio u šest navrata.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Meč počinje u 17 sati uz direktan prijenos na Areni Sport. Glavni sudija susreta je Elvis Mujić iz Banovića.

Kladionica Mozzart u današnjem meču vidi ekipu Širokog kao blagog favorita za pobjedu. Kvota je itekako primamljiva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

milivoje
Zar nisu menstrualni najtrofejniji u BiH? Hahahahahahahaha Hahahahahahahaha Hahahahahahahaha
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi