Daniel Avramovski se oprostio od FK Sarajevo
FOTO: T. Hebib

Napušta Koševo

Daniel Avramovski se oprostio od FK Sarajevo

Haris Zilić

I prije kraja kalendarske 2023. godine jasno je da u FK Sarajevo spremaju dosta promjena ove zime, a odlazak je potvrdio i jedan od prvotimaca, riječ je o Makedoncu Danielu Avramovskom.

Makedonskom fudbaleru ističe ugovor krajem decembra i neće doći do produženja istog, tako da je on prvi fudbaler koji napušta Koševo ove zime.

Naravno prije njega je otišao golman Muhamed Šahinović čiji je transfer u Rakow bio i ranije najavljivan.

Avaramovski se biranim riječima oprostio od FK Sarajevo.

"Nakon dvije godine provedene u FK Sarajevo došlo je vrijeme za rastanak. Ponosan sam i počašćen što sam bio dio ovakvog kluba. Grad Sarajevo mi je prirastao srcu i rado ću ga posjećivati", napisao je Avramovski na društvenim mrežama i dodao:

Oglasi

"Sa sobom nosim nova draga prijateljstva i nezaboravne uspomene. Hvala svima koji su mi bili podrška, posebno navijačima koji su me lijepo prihvatili. Klubu želim sve najbolje u budućnosti, jer to zaslužuje."

Pomenuti fudbaler je u Bordo redove došao u februaru 2022. godine nakon zapažene karijere.

Prije FK Sarajevo ovaj 28-godišnji veznjak nosio je dres Kayserispora, Olimpije, Vojvodine, Crvene zvezde, Rabotničkog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U dosadašnjoj karijeri je skupio i osam nastupa za reprezentaciju Sjeverne Makedonije, gdje je također bio redovan član omladinskih selekcija.

Sigurno je da Avramovski neće biti jedini igrač koji napušta Koševu tako da nas očekuje uzbudljivih mjesec dana u redovima Bordo tima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Koliko je mirvic dobar
1 2
Ham0
Koliko je mirvic dobar
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi