Pogled na Evropu: FK Sarajevo među deset "posebnih"

Okupljanje Bordo tima sljedeće sedmice

Pogled na Evropu: FK Sarajevo među deset "posebnih"

A. Čaušević

FK Sarajevo će i u 2021. godini imati najveće moguće ciljeve, a dobru podlogu za to su napravili u odličnoj jesenjoj polusezoni. 

Bordo tim suvereno drži prvo mjesto na premijerligaškoj tabeli. Impresivno je i to što su izabranici Vinka Marinovića i dalje neporaženi u prvenstvu.

Milan je sinoć na San Siru protiv Juventusa (1:3) upisao svoj prvi ligaški poraz pa je tako u Evropi trenutno samo deset nepobjedivih, među njima je i Sarajevo.

Uzimajući u obzir prvenstva gdje su sezone o toku, tj. gdje se sezona ne igra paralelno s kalendarskom godinom osim Sarajeva za poraz ne zna još devet ekipa.

Do sada okusa poraza nisu osjetili Shaktar (Ukrajina), Crvena zvezda (Srbija), Rangers (Škotska), Slavia Prag (Češka), Sporing Lisabon (Portugal), Olympiakos (Grčka), Shamrock Rovers (Irska), Teuta (Albanija) i Ferencvaros (Mađarska).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantno, osam timova su vodeći na tabeli u svojim prvenstvima, izuzetak su Shakhtar i Teuta koji su drugoplasirani.

Inače, igrači Sarajeva će okupiti sljedeće sedmice te tako početi pripreme za proljetni dio sezone gdje je cilj kristalno jasan - odbraniti titulu i osvojiti Kup.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo!
16 2
Armin29
Jest lijep osjećaj biti navijač najvećeg kluba u BiH.
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti