Dudić: Ovo graniči sa nerealnošću, a kada smo loši 'dobijemo po ušima'

Ni sam nije mogao da vjeruje da njegov tim nije upisao pobjedu

Dudić: Ovo graniči sa nerealnošću, a kada smo loši 'dobijemo po ušima'

S. Mlaćo
Sarajevo nije stiglo do pobjede večeras u Zenici.

Uderbiju bilo je 0:0, iako su bordo momci imali veliki broj prilika.

Promašivali su nemoguće, te imaju za čime da žale. Okvir gola se tresao čak četiri puta

Gosti su bili bezopasni, u drugom dijelu skoro da nisu prešli centra.

Feđa Dudić je dao svoje viđenje meča na press konferenciji.

“Moram da čestitam momcima nakon Zrinjskog gdje nismo ličili na sebe. Nismo bili ni ekipa, bio sam utučen, najsramnija utakmica u karijeri. Za danas nemam šta da kažem. Ovo danas graniči sa nerealnošću... Dugo sam u Premijer ligi kao igrač, evo i kao trener. Znao sam da kada ne ide jednu utakmicu ili dvije, znaš da će se narednu vratiti. Nas ne ide, a kada odigramo loše puknu nas po ušima, doživiš katastrofu. Onda odigraš fenomenalno, ali ne pobijediš. Imamo 15 bodova, a morali smo imati 21. Morali. To je sport, nogomet, a mi moramo raditi i nadat se da će se kolo okrenuti. Svlačionica je puta poštenih momaka, ne znam zašto nam se ovo sve dešava... Pratimo ostale klubove, protivnici dođu jednom do gola, postignu pogodak. Mi danas četiri puta pogađamo okvir gola. Nevjerovatno zaista... Za deset kola izvucite koliko smo stvorili prilika, koliko puta pogodili okviru. To je ubjedljivo u Premijer ligi. Nema šta momcima da zamjerim, hvala navijačima na aplauzima, prepoznali su da smo dali maksimum“, kazao je Dudić.

Oglasi

Da li je potrebna stručna pomoć ekipi?

“Imamo u klubu i psihologa, ali ovo je izgleda do Božijih domena. Dođeš kući, legneš, pričaš sam sa sobom, gledaš da li si bio pošten tu sedmicu. Momci rade maksimalno, danas kreiraš toliko prilika protiv lidera, a oni nisu uputili udarac na gol. Realan je rezultat je dva – tri razlike, minimum“.

Zadnja linija je bila na nivou, uz određene promjene. Trako je dobio šansu, Vršajević je zaigrao.

"Avdija je izdržao 90 minuta. Žao mi je što nije krunisao pogotkom. Popunjavamo se polako, mogu pohvaliti i igrače koji su ušli, Kobiljar, Čataković, Suljić, pa i Mirza... Ahmo isto tako. Trako je odigrao fenomenalno, drago mi je da možemo ozbiljno računati na njega. Dobili smo danas treći žuti Džafić i Đokanović, biće teška utakmica. Polako, trebamo se smiriti i prevazići ovo. Teško nam je, one utakmice protiv Slobode i Željezničar ne bih poželio nikome. Ko nema dobro srce, teško je se baviti ovim sportom. Idemo dalje, moramo se boriti“.

Dudić je dodao da iza reprezentativne pauze očekuju i Muhameda Musu, te da je u individualnom procesu i Daniel Avramovski.

“Ova djeca idu za juniorsku reprezentaciju, pa vidjet ćemo ko će konkurisati narednu utakmicu. Treba još jednu noć predeverati, vraćati sliku. Vrti film, gdje smo pogriješili, kome smo se zamjerili...“.

Kazao je da je Sarajevo još uvijek u borbi za Evropu, te da vjeruje da će se šanse vratiti u narednim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Velež će za mene biti posebna utakmica, ali prvo da odmorimo“.

Dodao je da je svjestan da će Velež biti umorniji s obzirom da igra svoj meč u srijedu sa Slobodom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Otisao si iz pravog kluba u nerealan klub, nerealanih navijača i očekuješ realan rezultat. Ne ide
15 11
SarajFK
ZASTO NARKOMANIJA SA SJEVERA STITI OVOG GLAVONJU I HADZICA?? ZA KOLIKO STE SE PRODALI??? NEKADA SU HORDE BILE PONOS GRADA I DRZAVE A SADA SU POSLUSNE PUDLICE I POLTRONI!!!!
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi