"Niko sretniji od nas, možemo sretno s bodom u Široki"

Bubalo nakon utakmice

"Niko sretniji od nas, možemo sretno s bodom u Široki"

E. Ganibegović

Sarajevo i Široki Brijeg remizirali su u Zenici 0:0 u derbiju 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bio je to nevjerovatan meč u kojem je Sarajevo promašilo "bezbroj" šansi, četiri puta pogodilo okvir gola i gosti sigurno mogu biti zadovoljniji podjelom bodova.

"Čestitke mojim momcima na bodu. Mislim da su odigrali dosta dobru utakmicu protiv jakog Sarajeva. Prvo poluvrijeme smo dosta dobro parirali, u drugom smo se malo povukli svjesno. Sarajevo nas je pritiskalo, na svu sreću nije zabilo. Niko sretniji od nas, mi smo ekipa u stvaranju. Nije lako kad ti ode 20 igrača, 20 novih dođe. Mi možemo sretno ići s bodom za Široki", rekao je u TV izjavi nakon utakmice Stanko Bubalo, predstavnik NK Široki Brijeg.

Zatim je uslijedila i press konferencija, na kojoj se zahvalio predstavnicima FK Sarajevo na sjajnom dočeku:

"Ovim putem bih se zahvalio Sarajevu na jednom pravom dočeku. Ako Bog da kad oni u Široki dođu, mi čemo se njima revanširati."

"Šta reći? Jedna prava atmosfera, prava utakmica gdje je Sarajevo imalo neke bolje šanse, nisu zabili. Mi smo odigrali, bod uzeli. Mi smo ekipa u stvaranju, Sarajevu želim sve najbolje u daljnjem prvenstvu", rekao je Bubalo.

"Mi možemo biti zadovoljni. Dolaskom Barbarića, svim sam medijima rekao, 20 igrača je otišlo, došlo 20 novih. Mi danas nismo prikazali igru kakvu smo trebali, ali smo zadovoljni bodom protiv ovakvog rivala, Sarajeva. Mislim da možemo biti sretni, imamo 16 bodova i nadam se da ćemo se u prvenstvu još malo pojačati", kazao je pa još dodao:

"Nama sad dolaze malo lakše utakmice. Ustvari ne lakše, svaka je derbi. Probat ćemo dati sve od sebe da još skupimo bodova ovu jesen."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Cilj kluba... Široki uvijek teži među prvih pet da bude. Otišlo je puno igrača, novih došlo, stranaca, treba to uigrati. Mislim da je ovo fenomen što smo napravili", zaključio je Bubalo.

Nakon ove utakmice Široki Brijeg je drugi sa 16 poena, a u narednom kolu dočekuje Posušje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Dosli se braniti i uspjeli. Nasa je sreca da uopste nisu pokusali pobijediti jer da jesu zabili bi nam tricu. A to dokazuje koliko su oni ustvari mali. MIRVICU GLUPANE TREBA NAM SD I TRENER!!!!!!!!!
2 9
rajvosa1hz
Ovo dokazuje koliko je Sarajevo VELIK klub, osvojili bod kao da su osvojili duplu krunu
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije