Rožman na klupi ostavio Renana i Penarandu, Marinović bez Grahovca, na klupi Lukić, Šušić, Blagaić
Rožman vjeruje da Sarajevo može zaustaviti zahuktali Borac

U prvom meču je bilo 0:0

Rožman na klupi ostavio Renana i Penarandu, Marinović bez Grahovca, na klupi Lukić, Šušić, Blagaić

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Sloga je izborila plasman u polufinale Kupa naše zemlje, veoma blizu je i Zrinjski, a trećeg putnika u finale saznat ćemo nakon revanš duela Sarajeva i Borca.

U prvom meču bilo je 0:0, pa je sve itekako otvoreno.

Sarajevo je možda blagi favorit jer igra pred svojim navijačima, ali bordo tim je u velikoj krizi, dok je Borac za vikend savladao Zrinjski i skoro ovjerio titulu prvaka.

Banjalučani zanimljivo se nisu vraćali kući, ostali su u Hercegovini, te jučer stigli u Sarajevo.

Treneri Simon Rožman i Vinko Marinović najavili su otvoren meč, a treba istaći da kod gostiju nema nekoliko veoma bitnih igrača

FK Sarajevo: Rogić, Duraković, Buljubašić, Čataković, Kyeremeh, Hasić, Julardžija, Beganović, Soldo, Đuričković, Mustafić. Na klupi su: Mehić, Matanović, Mehmedović, Renan, Penaranda, Radović, Kapetanović, Aničić, Anđušić, Čelik.

Oglasi

FK Borac: Milošević, Jokić, Ćelić, Herera, Vuković, Kvržić, Vranješ, Kulašin, Terzić, Nišić, Marčetić. Na klupi su: Pavlović, Jurilj, Pejović, Fićović, Makarić, Subić, Lukić, Čavić, Blagaić, Sušić, Hrelja.

Tako kod Borca u odnosu na derbi meč u Mostaru nema u početnoj postavi Grahovca, Sušića, Lukića, Blagaića...

Simon Rožman je pred ovaj meč kazao.

Nakon prvenstvenog kola već se zna da je u prvenstvu odlučen prvak. Borac će sigurno biti prvak, a u Kupu im mi možemo stati na put. Znamo svi jedni o drugima, a jedini smo u ligi koje oni nisu dobili. Tri puta je bilo neriješeno, nadam se velikoj podršci navijača i to može biti presudno. Biće neizvjesno.

Imamo tri sitnice oko igrače, pa ćemo danas odlučiti ko počinje. Imamo strategiju, vjerujemo u momčad, a zbog igrača mi je žao što nismo nagrađeni rezultatom protiv Igmana. Sadržaj je bio dobar", rekao je Rožman, te dodao.

Oglasi

"Neka odluči nogomet, a ne neke druge stvari".

Vinko Marinović je pred meč na Koševu kazao.

"Poslije utakmice sa Zrinjskim nismo imali puno vremena i najviše smo se fokusirali na oporavak igrača. Smatram da nema nekih velikih nepoznanica. Dobro znamo kako Sarajevo igra, a i oni su upoznati sa nama.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Mi smo u dobroj formi, u dobrom smo ritmu. Pokazali smo to i protiv Zrinjskog. U ekipi vlada odlično raspoloženje, puni smo sampouzdanja i želimo da ostvarimo svoj cilj."

Pravdu na Koševu će dijeliti Mateo Musa iz Čitluka, sudija koji je ranije sudio duel Borca i Sarajeva u prvenstvu i itekako oštetio domaći tim. Borac je tada u završnici izjednačio iz nedozvoljene pozicije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676604889
Vrtit Mirzu Varesanovica,jedan je od nas. Iskrene Horde Zla
0 2
south
Podrska za slovenca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi