Smajić junak Slobode - FK Sloboda osvojio Omladinski Kup BiH!

Pobjedom nakon penala protiv FK Sarajevo

Smajić junak Slobode - FK Sloboda osvojio Omladinski Kup BiH!

Eldar Ganibegović, foto: Eldar Ganibegović

Danas je u Trening kampu N/FSBiH u Zenici odigrana finalna utakmica Omlainskog kupa BiH između juniora Sarajeva i Slobode. Pobjedu su nakon boljeg izvođenja penala ostvarili Tuzlaci. U penal seriji bilo je 4:2 za Slobodu.

Već u prvoj minuti šansa za Sarajevo. Kapiten Nurković ulazi u kazneni prostor Slobode, ali oklijeva i Smajić kupi tu loptu.

Slobodan udarac za Sarajevo u trećoj minuti. Vlado Bošnjak je namjestio loptu, šutirao, ali brani Smajić.

Nova velika šansa za Sarajevo u šestoj minuti. Bezdrob se našao u šansi u kaznenom prostoru Tuzlaka, spetljao se, promašio loptu koju Smajić hvata.

Korner za Slobodu u 13. minuti, Mešić šutira glavom, ali nekoliko metara pored gola ide lopta.

Ponovo je u 16. minuti Bezdrob bio u kaznenom prostoru Slobode, ali Smajić je istrčao na vrh kaznenog prostora i stigao prije do lopte i spriječio šut.

Oglasi

Prolom oblaka u Zenici u 20. minuti, korner za Sarajevo, Pramenković vraća kratku povratnu za Nurkovića i po klizavom terenu dolazi do sudara s Mešićem i srećom izbjegao je povredu. Nurković je dobio žuti karton.

Sudija Džemidžić u 26. minuti pravi previd. Duvnjak je povukao za dres i oborio Mešića koji je osvajao teren i išao u kontru, dosuđen je faul, ali nije dodijeljen žuti karton.

Muhamed Smajić u 27. minuti uz male poteškoće zaustavlja udarac Vlade Bošnjaka, da bi Koso četiri minute kasnije šutirao preko gola. Na drugoj strani Vilakić pokušava s distance, ali vrlo neprecizno.

Na isteku 38. minute Nurković šutira, blokira neko od igrača Slobode i lopta ide u korner, nakon kojeg Tuzlaci otklanjaju opasnost.

Prvi pokušaj u drugom dijelu bilježimo za Tuzlake u 49. minuti. Vilakić je šutirao, Popović glavom požrtvovano blokira. Nakon kornera odbrana Sarajeva uz određene poteškoće otklanja opasnost.

Oglasi

Čelik kao zadnji igrač zaustavlja Mjjića u 57. minuti, tražili su iz Slobode prekršaj koji bi značio i crveni karton, ali je na kraju samo Beganović dobio žuti karton zbog prigovora.

Dobar napad Sarajeva u 66. minuti. Pramenković je lijepo na lijevu stranu izbacio danas sjajnog Alajmovića koji centrira, Pločo atraktivno pokušava makazicama, ali nije dobro zahvatio loptu.

Minut kasnije po lijevoj strani prolazi Pramenković, upućuje snažnu loptu u srce peterca gdje je bilo dosta igrača, ali ostaje 0:0.

Na drugoj strani Mujić šutira, signalizira igranje rukom nakon što mu je šut blokiran, sudija se nije oglasio, a u nastavku akcije samo ofsajd.

Koso nakon toga šutira preko gola Slobode i to je bilo posljednje što je uradio na ovoj utakmici jer je odmah potom umjesto njega ušao Tiro.

Oglasi

Pramenković prolazi po lijevoj strani u 74. minuti, kao da je požurio da završi tu akciju, šutirao je u bliži ugao gdje loptu hvata dobro postavljeni Smajić.

Do kraja utakmice igrači Slobode ponašali su se kao da samo čekaju kraj i penale. Sporo su izlazili kod izmjena, a ni Smajiću se nije žurilo da ispucava loptu kod prekida, dok se sve suprotno može reći za Sarajevo.

Brzo izveden aut Sarajeva u 87. minuti, gužva pred golom Slobode, blokirani su udarci prvo Nurkovića, pa rezerviste Šešlaka.

Dalekometan pokušaj Ignatkova u 90. minuti utakmice tik ide preko gola Slobode, nakon čega golman Smajić zbog ranije pomenutog odugovlačenja dobija žuti karton i gledali smo penale.

Golman Slobode Smajić odbranio je dva penala, te je vodio svoju ekipu do osvajanaj Omladinskog Kupa Bosne i Hercegovine.

Finale Omladinskog Kupa BiH:

Sarajevo - Sloboda 0:0 (penali 2:4)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Sarajevo: Mehić, Alajmović, Ignatkov, Pramenković, Pločo, Nurković, Bezdrob, Čelik, Koso, Popović, Bošnjak.

FK Sloboda: Smajić, Šerbečić, Bratovčić, Redžić, Mujić, Jahić, Vilakić, Mešić, Beganović, Duvnjak, Đukanović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GradSoli
Niko niko, samo bodaSlo
1 0
user1676717906
Jusuf Juka Hatunic
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi