Varešanović na pressu: Četvrta pobjeda u nizu, mi smo i Slogu pobijedili, ali nije tako registrovano

Zanimljivo izlaganje nakon sigurne pobjede na Policama

Varešanović na pressu: Četvrta pobjeda u nizu, mi smo i Slogu pobijedili, ali nije tako registrovano

S. Mlaćo
Zadovoljni i nasmijani vraćaju se nogometaši Sarajeva iz Trebinja.

Bordo momci su savladali Leotar 3:0 i jasno je da ih do kraja sezone očekuje bitka za Evropu.

U dobroj su formi, a Mirza Varešanović je na press konferenciji nakon meča ponovo se dotakao poništenog pogotka u prošlom kolu protiv Sloge.

Sarajevo je pogodilo za 2:1, no glavni sudija Elvedin Topuzović je sve iznenadio i pokazao faul na golmanu gostiju.

“Znali smo da nas očekuje vruć teren i spremili smo se za to. Znali smo da preskaču igru, da imaju dobre prekide i napravili su nam na početku taj pritisak. Imali smo i sreće, a poslije smo se oslobodili pritiska i zasluženo slavili. Rekao sam igračima u drugom poluvremenu da izdržimo početni pritisak i da što prije stanemo na loptu“, rekao je Varešanović.

Ponovo se dotakao utakmice sa Slogom, ističe da to gleda kao pobjedu, ali da ne može upisati bodove.

Oglasi

“Ja mislim da smo mi Slogu savladali. Zašto nije registrovan rezultat u našu korist, ne znam...Svjedoci ste te utakmice... Računam da smo mi to dobili, ali ne mogu računati na ta dva boda. Moramo nastaviti raditi, čeka nas sada Tuzla City i moramo biti pravi da bi slavili i u tom meču“, završio je Varešanović.

Strijelci za Sarajevo bili su Ziljkić, Martinović i Oliveira koji je napravio pravu majstoriju.

Situacija u borbi za Evropu zaista je haotična.

Zrinjski ima 63 boda, Borac je na 43, a Velež ima 41. Široki brijeg je na 41, a Željezničar i  Sarajevo imaju po 39.

U FK Sarajevo se nadaju da će se već u narednom kolu vratiti na svoj stadion i konačno biti domaćini u svom domu.

Oglasi

Zanimljivo da su navijači Sarajeva već ranije pozvali sve navijače kluba da bojkotuju taj meč i ne dolaze na Koševo.

Stanje je odavno alarmantno i neophodno je da, kako široj bordo javnosti, tako i predsjedniku kluba gospodinu Ismiru Mirviću konačno dopre do glave da ukoliko želi(mo) napredak našeg kluba - aktuelna direktorica Ajla Alimanović i šef stručnog štaba Mirza Varešanović više ne smiju i ne mogu obnašati te funkcije.

S obzirom da je povratak na naš voljeni i jedini dom Olimpijski stadion Asim Ferhatović - Hase izgledan za narednu domaću utakmicu, a čiji je termin zakazan za vikend 22/23. april, od krucijalne je važnosti da taj dan i tu utakmicu stadion bude apsolutno prazan! Ne smijemo dozvoliti da nas eventualno lijepo vrijeme i, uslovno rečeno, renovirani teren zavaraju i privuku na stadion.

Iako svi već odavno imamo ogromnu želju da nakon osam mjeseci zakoračimo u naš voljeni dom, kolektivnim nedolaskom na stadion ćemo poslati jasnu poruku predsjedniku gospodinu Ismiru Mirviću da sporni dvojac, kako zbog svojih javnih nastupa i stavova, tako zbog svojih poslovnih (ne)uspjeha nije i ne može biti dio identiteta našeg Sarajeva", istakli su između ostalog iz UNFKS, te dodali.

"Sablasno prazno Koševi i muk na njemu su snažnija poruka od svakog skandiranja, svake psovke, svakog zvižduka, svakog huka negodovanja i svake parole protesta!

Oglasi

Naglašavamo da u slučaju puštanja niz vodu i davanja otkaza samo jednoj od dvije sporne osobe - naš stav se neće promijeniti!

Stoga, pozivamo predsjednika gospodina Ismira Mirvića da reaguje i povuče prave poteze i prije povratka na naš jedini dom, kako bi povratak kući dočekali u velikom broju i stabilnoj atmosferi!

A ukoliko ipak klupske strukture ostanu nepromijenjene, onda je vrijeme da se zapitamo da li je većinskom investitoru u naš klub bitniji njegov ego ili dobrobit kluba i da li su njegove namjere iskrene.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovim putem, po ko zna koji put, naglašavamo da namjera i želja Udruženja navijača Fudbalskog kluba Sarajevo i navijačke grupe Horde zla Sarajevo nikada nije bila i nikada neće biti da upravlja klubom i nameće nešto svoje ili nekoga svog, ali ono što nikadad nećemo dozvoliti je da se identitet i renome našeg kluba narušava od strane bilo koga i bilo čega!

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1678285104
Tako je treneru imas punu podršku, posloži ekipu i idemo ispisat historiju, ništa se ne uspjeva preko noci
1 3
Svi na Koševo sljedeće sedmice ko neće ne mora.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi