Da li će navijači na Koševo u nedjelju: Horde zla imaju jasan stav, klub spremio iznenađenje

Bordo momci konačno 'pravi' domaćini

Da li će navijači na Koševo u nedjelju: Horde zla imaju jasan stav, klub spremio iznenađenje

Samir Mlaćo
Nakon dužeg odsustvovanja sa Koševa, nogometaši Sarajeva vraćaju se za vikend u svoj dom.

Ugostit će u nedjelju FK Tuzla City u važnom meču u borbi za Evropi. Bordo tim ima realne šanse da izbori Evropu, a tri boda su 'pod moranje' protiv tima koji vodi bitku za opstanak.

Vodstvo FK Sarajevo odlučilo je da ulaz bude besplatan u nedjelju, te će biti zanimljivo vidjeti kakav će biti odaziv navijača.

Sigurno su poželjeli bordo fanovi utakmica voljenog kluba na svom Koševu, no treba istaći da su popularne Horde Zla ranije pozvale sve navijače da bojkotuju ovaj meč.

Ove nedjelje u dobrom raspoloženju dočekujemo FK Tuzla City na Koševu! Ulaz će biti BESPLATAN za sve posjetioce. Svi na Koševo, igra Saraj’vo! 🏟️ Stadion Koševo 🗓️ nedjelja, 18:00 #FKSTCI #fksarajevo #fks

Posted by FK Sarajevo on Thursday, April 20, 2023

S obzirom da je povratak na naš voljeni i jedini dom Olimpijski stadion Asim Ferhatović - Hase izgledan za narednu domaću utakmicu, a čiji je termin zakazan za vikend 22/23. april, od krucijalne je važnosti da taj dan i tu utakmicu stadion bude apsolutno prazan! Ne smijemo dozvoliti da nas eventualno lijepo vrijeme i, uslovno rečeno, renovirani teren zavaraju i privuku na stadion.

Oglasi

Iako svi već odavno imamo ogromnu želju da nakon osam mjeseci zakoračimo u naš voljeni dom, kolektivnim nedolaskom na stadion ćemo poslati jasnu poruku predsjedniku gospodinu Ismiru Mirviću da sporni dvojac, kako zbog svojih javnih nastupa i stavova, tako zbog svojih poslovnih (ne)uspjeha nije i ne može biti dio identiteta našeg Sarajeva", stoji u objavi na Facebook stranici UNFKS.

"Sablasno prazno Koševi i muk na njemu su snažnija poruka od svakog skandiranja, svake psovke, svakog zvižduka, svakog huka negodovanja i svake parole protesta!

Naglašavamo da u slučaju puštanja niz vodu i davanja otkaza samo jednoj od dvije sporne osobe - naš stav se neće promijeniti!

Stoga, pozivamo predsjednika gospodina Ismira Mirvića da reaguje i povuče prave poteze i prije povratka na naš jedini dom, kako bi povratak kući dočekali u velikom broju i stabilnoj atmosferi!

A ukoliko ipak klupske strukture ostanu nepromijenjene, onda je vrijeme da se zapitamo da li je većinskom investitoru u naš klub bitniji njegov ego ili dobrobit kluba i da li su njegove namjere iskrene.

Ovim putem, po ko zna koji put, naglašavamo da namjera i želja Udruženja navijača Fudbalskog kluba Sarajevo i navijačke grupe Horde zla Sarajevo nikada nije bila i nikada neće biti da upravlja klubom i nameće nešto svoje ili nekoga svog, ali ono što nikadad nećemo dozvoliti je da se identitet i renome našeg kluba narušava od strane bilo koga i bilo čega!“, objavili su ranije iz Hordi zla.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da su navijači Sarajeva bili velika podrška ove polusezone na svim gostovanjima svog tima, no na domaći teren ne žele.

Klub je sada odgovorio zanimljivom idejom kako bi privuko što veći broj navijača, pa će biti zanimljivo ko će na kraju dobiti 'bitku'.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Meleee
Ja cu na Koševo kada sam mogao u ratu gledati utakmicu protiv Unprofora treba radi nekog bojkota da neidem. Moje je da platim kartu i gledam utalmicu, a ko sjedi na klupi i u upravi nije me briga. Bilo je i prije bojkota i te utakmice na koje se nije dolazilo ne može niko vratiti. Život je prekratak definitvno za ovakve stvari... Bilo se i protiv Baljka, Dine, Ibraka pa evo svi su otišli a klub je još uvijek tu a Boga mi i ja na mom zapadu...
4 3
gameon
Svi na Kosevo!!kakav crni bojkot
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi