Smanjen broj stranaca u FK Sarajevo

Jelić Balta dobio bh. državljanstvo

Smanjen broj stranaca u FK Sarajevo

Midhat Šljivak

FK Sarajevo smanjio je broj stranaca u svom sastavu. Fudbaler Ivan Borna Jelić Balta (30) dobio je danas državljanstvo Bosne i Hercegovine i u ostatku sezone će igrati kao domaći fudbaler.

FK Sarajevo je tokom zimskog prijelaznog roka u svoje redove doveo veliki broj fudbalera. Većina njih su bili stranci i to je napravilo problem u izboru ekipe Mirzi Varešanoviću.

Ipak, sada će treneru Bordo tima biti barem malo lakše kada bude razmišljao koga od stranaca će poslati na teren. Ivan Borna Jelić Balta dobio je bh. državljanstvo i on se više ne vodi kao stranac u ekipi s Koševa.

Hrvatski fudbaler rođen je 17. septembra 1992. godine u Zagrebu. Državljanstvo Bosne i Hercegovine dobio je na račun porijekla koje vodi iz Rame, gdje je rođen njegov otac Vinko.

Da je Jelić Balta sada državljanin Bosne i Hercegovine potvrdio je i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u sistemu Comet.

30-godišnji fudbaler stigao je u FK Sarajevo u januarskom prijelaznom roku. Došao je na posudbu iz poljskog velikana Wisle Krakow.

Oglasi

Pokazao je odmah kako će biti odlično pojačanje za tim Mirze Varešanovića. Učvrstio je svoje mjesto u Bordo timu za kojeg je nastupio u sedam utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, ovaj fudbaler igra na pozicijama štopera i zadnjeg veznog koje su u proteklom periodu bile poprilično oslabljene što se Bordo tima tiče.

Među strancima u FK Sarajevo sada su ovi fudbaleri: Ilija Martinović, Musa Muhammed, Frane Čirjak, Daniel Avramovski, Giorgi Guliashvili, Francis Kyeremeh i Renan Oliveira.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo je trenutno na šestoj poziciji u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i ima dobre šanse da naredne sezone igra u Konferencijskoj ligi.

Bordo tim je osvojio ukupno 39 bodova, a pozicija koja vodi u Evropu udaljena je samo dva boda.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Daj da zadrzimo i sljedeću sezonu ova pojačanja uz par starih igrača a ako bude Evropu dobro jest.
1 0
Drakula
Evo Frane Cirjak na klupu moze. Ne znam sta je sa musom ponajbolji bio u prvoj polusezoni trebalo bi i njemu dati priliku. Mozda ivana ikica vratit sa posudbe i ici U napadu Ziljkic Catakovic Ikic
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi