Službena lica za 27. kolo Premijer lige: Peljto sudi jedan od najvažnijih mečeva u borbi za Evropu

Bandiću mostarski derbi

Službena lica za 27. kolo Premijer lige: Peljto sudi jedan od najvažnijih mečeva u borbi za Evropu

Eldar Ganibegović

N/FSBiH je danas na svojoj zvaničnoj stranici objavio službena lica za 27. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Najbolji bh. sudija, Irfan Peljto, sudit će meč Željezničara i Širokog Brijega, potencijalno jedan od najvažnijih u borbi za pretkola Konferencijske lige.

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se za dva dana duelima 27. kola, a osim u subotu, igrat će se u nedjelju i ponedjeljak. Određena su i službena lica.

Prva utakmica igra se u subotu od 18 sati kada Sloboda dočekuje Slogu. Mateo Musa iz Čitluka je glavni sudija, a pomagat će mu Jure Musa (Čitluk) i Bojan Makarić (Bijeljina). Dragan Petrović iz Banja Luke bit će četvrti sudija. 

Istog dana od 20:30 na Grbavici Željezničar će dočekati ekipu Širokog Brijega u borbi za Evropu, a na centru će u toj utakmici stajati najbolji bh. sudija, Irfan Peljto. 

Njemu će pomagati Amer Macić i Davor Beljo iz Mostara, dok će četvrti sudija biti Miloš Gigović iz Gradiške.

Nedjeljni program utakmicom od 16 sati otvaraju Posušje i Leotar. Sarajlije Admir Musić, Amir Kadić i Emir Zahiragić dijelit će pravdu u duelu hervegovačkih timova, dok će Josip Martinović iz Čapljne biti četvrti sudac. 

Oglasi

Od 18 sati istog dana igrat će se utakmica Sarajeva i Tuzla Cityja. Ermin Sivac iz Zenice biti će na centru, Tarik Mulasmajić iz Tešnja i Davor Vukašinović iz Rogatice će mu pomagati, dok će Zeničanin biti i četvrti sudija - Sabrija Topalović. 

Derbi kola od 20:30. Igrat će ga na stadionu Rođeni timovi koji će se sastati i u majskom finalu kupa Bosne i Hercegovine, Velež i Zrinjski. 

Antoni Bandić iz Gruda dobio je povjerenje da bude glavni sudija, dok će mu pomagati Damir Lazić i Mirza Demir. Adis Mulahasanović iz Sarajeva je četvrti sudija. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Preostala utakmica biti će odigrana u ponedjeljak, a sastat će se Borac i Igman. Pravdu će dijeliti Dražen Marić iz Bijeljine, Sreten Udovičić iz Prijedora i Radislav Kačavenda iz Gradiške su pomoćnici, a četvrti sudija Mirza Kazlagić iz Cazina. 

Meč kojim će se zatvoriti 27. kolo Premijer lige počet će u 18 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
Bandic je vec dobijo jedan stan od uprave Medjugoraca nakon onog penala protiv Radnika u zadnjem kolu (kad im je omogucio titulu) sta li sad ima na listi zelja ;) Ma nek sudi,nisam protiv Bandica,zna on fino suditi kad hoce,nadam se da poslije utakmice necemo pricati o sudijama nego o igri takmaca na terenu . Rodjeni idemo ih malo ohladiti ove Medjugorce,jesu dobri ali pocinju biti malo bahati FORZa VELEZ
2 1
user1619624678
Nije bitno odakle je sudija nego kakav zadatak dobije. Balije su Sarajevo više štetile nego iko drugi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi