Kome Ibričić šalje poruku? "Sebe je precijenio, mene podcijenio, tako je nastao problem"
Ibričić na finalu Lige prvaka za mlade između AZ-a i Hajduka u aprilu 2023. godine. (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Nakon što je Sarajevo potvrdilo suspenziju

Kome Ibričić šalje poruku? "Sebe je precijenio, mene podcijenio, tako je nastao problem"

Edmir Škorić

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Senijad Ibričić, suspendovan je iz bh. fudbala na sedam mjeseci zbog nedavnih dešavanja na meču Sarajeva i Borca u Kupu BiH.

U okviru četvrtfinala Kupa Sarajevo je ugostilo Borac na Koševu, a meč je prekinut od strane domaćih koji su bili nezadovoljni suđenjem. Ismir Mirvić i Senijad Ibričić bili su pokretači prekida, kao i trener Simon Rožman, zbog čega ih je Fudbalski savez BiH kaznio.

Ibričić je dobio sedam mjeseci suspenzije iz bh. fudbala i novačanu kaznu, dok je Mirviću određena suspenzija od godinu dana.

Međutim, nakon uložene žalbe Mirviću je kazna smanjena, odnosno postala je uslovna, a za Ibričića je potvrđeno da je suspendovan na sedam mjeseci.

Jučer je FK Sarajevo potvrdio odluku Apelacione komisije FS BiH o suspenziji Ibričića koja je na snazi od od 29. marta 2024.

Oglasi

"Klub uvažava i poštuje odluke tijela NS/FS BiH, te u je skladu s njom g. Ibričić suspendovan od obavljanja bilo kakvih dužnosti unutar kluba na iznad navedeni period", saopštio je klub s Koševa.

Nekoliko sati nakon što je Sarajevo potvrdilo suspenziju Ibričića, on se sinoć oglasio na Instagramu, objavivši story sa porukom: "Sebe je precijenio, a mene podcijenio, tako je nastao problem!" uz dva emotikona srca - crvene i bijele boje.

Screenshot objave Ibričića na Instagramu

Poruka koja može mnogo toga reći i onaj kome je upućena vjerovatno zna da je njemu posvećena.

Ibričić je, podsjetit ćemo, u ljeto 2023. godine imenovan novim sportskim direktorom Sarajeva, kada je došao zajedno sa trenerom Simonom Rožmanom iz Slovenije.

"Za razliku od drugih, ne želim i neću obećavati kule i gradove, jer niko na ovom svijetu, pogotovo u fudbalu, ne može garantirati ništa, ali ono što mogu i smijem obećati, jeste posvećenost od 24 sata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo na čelu kluba ima čovjeka s vizijom i upravo nas je njegova vizija natjerala da prihvatimo ponuđeni posao. Niko ne kaže da će biti lako, niko ne sumnja u to da ćemo u narednom periodu provesti mnogo vremena da ekipi vratimo pobjednički mentalitet i dobru atmosferu u redove kluba, a dobra atmosfera je preduvjet za sve ono što želimo", govorio je tada Ibričić.

Međutim, sezona je bila poprilično teška i burna, a klub je na kraju ostao bez trofeja, no ispunit će jedan od ciljeva, a to je plasman u Evropu. Sarajevo je trentuno na četvrtom mjestu i tri kola prije kraja ima sedam bodova od Posušja, pa će jedna pobjeda biti dovoljna da se ovjeri plasman u pretkola Konferencijske lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Odlazi seljacino rumena, hebem ti kloca onog odvratnog
1 5
Ajax11
Kome šalje ove poruke??? A joj majko mila
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi