Obući se hrabri potez sa velikom nadom bordo kluba itekako isplatio
Mulalić na današnjem meču

Juniorski reprezentativac dobio brojne pohvale

Obući se hrabri potez sa velikom nadom bordo kluba itekako isplatio

Samir Mlaćo
Nogometaši Sarajeva konačno su obradovali svoje navijače.

Bordo momci su savladali Posušje 1:0 pogotkom Hamze Čatakovića, a uspješno je na klupi debitovao Emir Obuća.

Obuća se odlučio za određene promjene u ekipi, pa je tako na klupi ostao Nardin Mulahusejnović, a prve minute za seniore ove sezone upisao je 18-godišnji desni bek Enedin Mulalić.

Nisu bordo momci ni danas briljirali, iako su imali i igrača više veći dio meča, a svijetla tačka bio je upravo Mulalić koji je dobio i brojne pohvale navijače, kako onih koji su bodrili ekipu na Mokrom Docu, tako i putem društvenih mreža.

Obuća je 'gurnuo' Mulalića od prve minute, a on pokazao kvalitet i opravdao očekivanja.

Mulalić je do sada sa seniorima igrao u prijateljskim utakmicama, te će mu današnji meč sigurno mnogo značiti. Radi se o juniorskom reprezentativcu naše zemlje i standardnom članu juniorske selekcije bordo kluba koja ove sezone u 11 utakmica ima isto toliko pobjeda.

Oglasi

Ove godine je potpisao profesionalni ugovor sa bordo klubom na tri godine, a stigao je iz FK Krajina Cazina. Rođen je u Bužimu.

"Znali smo da nas očekuje nezgodna utakmica. Iskreno ne znam, možda je pao teret sa srca, čestitam momcima na osvajanju tri boda. Bio je neki strah, iako smo imali igrača više nismo uspjevali uspostaviti kontrolu, na kraju mislim da je ovo najrealniji rezultati", rekao je poslije meča trener u stručnom štabu FK Sarajevo Vućina Šćepanović i dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Strah je razlog što smo se malo povukli nakon gola. Igrači su čekali da se što prije završi. Moramo više raditi na psihološkom planu."

FK Sarajevo u narednom kolu dočekuje FK Igman Konjic u Zenici. Bordo momci su trenutno na petom mjestu sa 22 osvojena boda.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
nevjerovatno, senzacionalno ... torpedaši savladali seoski tim koji ima više nogometaš no selo stanovnika.
6 13
pjanke.sa
Imao je par gresaka, ali sve u svemu solidna osmica za malog. Bravo! Samo nastaviti i dalje. Dovesti 1-2 jos igraca iz juniora i gurnuti ih. Lemadzema mali igra odlicno pa Alisah, pa Bijelonja; treba nam dodatni napadac da moze Merso u zasluzenu penziju!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije