Sarajevo iskoristilo igrača više u Posušju: Čataković pogodio za vrijedan trijumf
FOTO: A. Čaušević

Navijači Bordo tima mogu malo odahnuti

Sarajevo iskoristilo igrača više u Posušju: Čataković pogodio za vrijedan trijumf

Haris Zilić

U 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Posušje je na Mokrom Docu dočekalo Sarajevo.

Zanimljiva fudbalska predstava okončana je rezultatom 0:1 u korist FK Sarajevo, tako je Emir Obuća debitovao pobjedom kao glavni trener Bordo tima. Ova pobjeda je i na neki način poklon klubu za rođendan koji proslavljaju sutra.

Prvo prijete domaćini u četvrtoj minuti preko Begića, a u desetoj minuti druga opasna situacija pred golom Sarajeva. Boban je šutirao sa 16 metara, no na sreću Sarajeva lopta na putu prema golu pogađa jednog igrača Posušja i ide u gol aut.

Sarajevo je prvu pravu priliku imalo u 20. minuti, Varešanović je bio neprecizan.

U 29. minuti domaći su ostali sa igračem manje nakon isključenja Krešića, a nakon toga Čataković je šutirao iz slobodnjaka ostalo je 0:0.

Do kraja pvrvog poluvremena Sarajevo je krenulo svim silama naprijed da što prije iskoriste igrača više, ali na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.

Oglasi

Početkom drugog poluvremena gužva u šesnaestercu Sarajeva, Krišto loše šutira iz dobre pozicije.

U 50. minuti slavlje gostujućih igrača i navijača. Čataković je iskoristio grešku odbrane Posušja i rutinski savladao Kukića za vodstvo Bordo tima od 0:1.

Posušje se nije predavalo, imali su dobre pokušaje preko Bobana i Begića, udarci su odlazili pored gola Šahinovića. U 69. minuti veliku šansu za goste propušta Čataković.

Do kraja utakmice Posušje je pokušavalo doći do izjednačenja, Sarajevo čekalo šanse za brze kontre da završe utakmicu, međutim ostalo je do kraja 0:1.

Na kraju treba istaći da su gosti imali podršku vjernih navijača Hordi Zla koji su parolom iskazali svoje nezadovoljstvo radom sportskog direktora Emira Hadžića te su zatražili njegov odlazak iz kluba.

POSUŠJE - SARAJEVO 0:1 (/Čataković 50')

HŠK Posušje: Kukić, Brković, Krišto, Hanuljak, Begić, Jović, Roca, Lučić, Krešić, Vukoja, Boban.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Šahinović, Trako, Mulalić, Čataković, Đokanović, Varešanović, Tomašević, Džafić, Avramovski, Drobarov, Ikić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

imeiime
Treba samo svim silama zadrzati hadzica u klubu i prva liga federacije je zagarantovana. MIRVICU ODLAZI PLEME TI ****MO GLUPAVO!!!
2 12
veliki73
Jadnooo
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi