Feđa Dudić ima novi angažman

Super liga Srbije novi izazov

Feđa Dudić ima novi angažman

S. Mlaćo
Feđa Dudić je novi šef struke FK Novi Pazar.

Kako je potvrđeno za SportSport.ba, Dudić će sredinom sedmice se priključiti svom novom klubu i krenuti u nove izazove. Ugovor je potpisan do juna 2024. godine.

Novi Pazar je jučer poražen od Kolubare na svom terenu 1:0, te je ostao bez trenera. Raskinuta je saradnja sa Aleksandrom Stankovićem i Pazarci su krenuli u potragu za njegovim nasljednikom.

“Neke stvari nam nisu išle na ruku, imalo je puno povreda i raznih pehova u našem timu. Sve u svemu, ovo je prirodan slijed događaja. Velika očekivanja naše publike nas obavezuju da pod hitno nađemo novog trenera koji će nastaviti borbu za što bolji plasman u gornjem dijelu tabele“, naveli su jučer iz FK Novi Pazar.

Izbor je na kraju pao na Dudića, koji je bio i glavni kandidat, a treba istaći da je on kao igrač nastupao za ovaj klub.

Trenerski posao Dudić je počeo u NK Travnik, nastavio u NK GOŠK, a zatim sa mostarskim Veležom napravio velike stvari te osvojio i trofej Kupa BiH.

Oglasi

Odlučio se zatim za FK Sarajevo, epizoda je krenula sjajno, no kriza rezultata donijela je i Dudićevu ostavku poslije poraza u Kupu BiH od NK Čelik.

FK Novi Pazar je trenutno na šestom mjestu te vodi bitku za Evropu. Prošao je dalje i u Kupu Srbije, te Pazarci se nadaju plasmanu u Evropi, što bi bio veliki uspjeh.

Sa Dudićem u stručnom štabu će biti Jasmin Trnovac, koji je isti posao obavljao i u FK Velež te FK Sarajevo, te mladi Aldin Kametović koji je posljednji angažman imao u omladinskom pogonu FK Velež, a radio je i u FK Olimpik.

Novi Pazar u narednom kolu igra protiv Mladosti iz Lučana u gostima.

📸 | FK Novi Pazar - FK Kolubara

Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Saturday, March 18, 2023
Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Mladost vodi bitku za opstanak i trenutno je na 14. mjestu.

Lider je Crvena Zvezda koja suvereno gazi ka novoj tituli prvaka.

Top Komentari

velez mo
Sretno Duda,sve najbolje.
6 1
velez mo
Pitarima niko nevalja,ni Husref ni Sabljic ni Obuca,ni Dudic niko svima hebu mater,i sad gdje je tu navijacka etika,ljubav prema klubu.Kakve ste naucili rezultate pa toliko nezadovljstvo,redovno ste igrali grupu uefa lige,daj spustite se malo.Meni je ovo tesko reci ali Sarajevo svakog dana sve vise podsjeca na PLASTICNI KLUB.Svako dobro pravi Pitari
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi