FK Sarajevo igrače isplatio uz pomoć drugog kluba

Potvrdio novi većinski vlasnik

FK Sarajevo igrače isplatio uz pomoć drugog kluba

Admin Čaušević

Fudbaleri FK Sarajevo su jučer otputovali na pripreme u Sloveniju. 

Nakon što prvotimcima bh. prvaka nisu isplaćene plate oni su se odlučili da ne otputuju na pripreme u planiranom roku. Na kraju je na zadovoljstvo svih strana pronađen zajednički jezik.

Tu vijest prenijeli su škotski i vijetnamski mediji, a većinski vlasnik upravljačkih stvari Nguyen Hoai Nam je razjasnio stvari i ono što se dešavalo posljednjih dana.

Name je otkrio kako je problem oko isplate plata igračima riješen uz pomoć Cardiff Cityja kojim upravlja Vincent Tan, bivši "gazda" FK Sarajevo.

"Fudbaleri Sarajeva su u najjačem sastavu otputovali u Sloveniju na pripreme i odigravanje prijateljskih mečeva protiv Partizanija, Slovačko i Domžalea prije utakmice kvalifikacija Lige prvaka protiv Celtica"

"Problem oko kašnjenje plata kao što su objavili vijetnamski mediji je riješen uz podršku Cardiff Cityja u iščekivanju da ministarstvo za investicije i državna banka Vijetnama provedu najbrže procedure", poručio je Nam putem društvene mreže Facebook.

I u izjavi za pojedine vijetnamske medije Nam je kazao da procedura prebacivanja sredstava u drugu zemlju uopšte nije lagana.

"Informacija koju su objavili neki mediji jeste tačna, ali sve zavisi iz kojeg ugla posmatrate stvari. Zbog zakona u Vijetnamu nismo mogli tek tako prebaciti novac u drugu zemlju, procedura je veoma duga.

Međutim problem sam već riješio. Zamolio sam rukovodstvo Cardiff Cityja da transferira sredstva kako bi kompletan tim Sarajeva bio isplaćen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veoma sam tužan kad vidim ovakve članke. Tim je završio na prvom mjestu u prvenstvu Bosne i Hercegovine, čekaju ga nastupi u Ligi prvaka, a mi nailazimo na takvo nerazumjevanje zbog administrativnih poteškoća”.

“Želim to podijeliti s drugima. Kada investirate u inozemstvu, procedura prebacivanja sredstava iz Vijetnama u druge zemlje traje od tri do šest mjeseci. Jednostavno se moramo nositi s tim”, kazao je Nam u izjavi koju je prenio portal Soha.vn.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmerZE1990
HAHAHAHAHAHAHAHAH Ja prvaka i GOVANA HAHAHhHHHahahaha Jel vas stid HAHAHAHhahahah
0 19
KRKAN
KAKVA KOMEDIJA, JUCER VLASNICI STANOVA PRIJETE DA CE ISTJERATI IGRACE IZ STANOVA DOK BUDU NA PRIPREMAMA U SLOVENIJI, SVI MEDIJIMA POSLALI DOPIS, I BULJUBASICKA ODMAH REAGUJE I PRIJETI DA CE DA TUZI ZATO STO SE POKUSAVA IZNIJETI U JAVNOST, JOS MEDIJE LAŽE DA NEMA KLUB UOPSTE POTPISAN UGOVOR ZA IZNAJMLJIVANJE STANOVA
0 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi