Već se znaju neki od mogućih rivala: Ako ode u Konferencijsku ligu Sarajevo će biti nositelj

Bordo tim i definitivno na eurosceni

Već se znaju neki od mogućih rivala: Ako ode u Konferencijsku ligu Sarajevo će biti nositelj

A. Čaušević

Remijem protiv Mladosti Sarajevo je dva kola prije kraja i definitivno obezbijedilo izlazak u UEFA-ina takmičenja. 

Sarajevo ima šest bodova prednosti, ali kako ima povoljniji međusobni duel protiv Zrinjskog i Širokog Brijega Bordo klub će na ljeto ponovo igrati evropske utakmice, ali zavisi u kojem takmičenju.

Dva kola prije kraja koševski premijerligaš kasni za prvoplasiranim Borcem četiri boda, teoretske šanse za titulu još postoje, ali vrlo je izvjesno da će Bordo tim u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Sarajevo će s koeficijentom 6.250 definitivno biti nositelj u prvoj rundi kvalifikacija za novo UEFA-ino takmičenje, a već sada je poznato nekoliko potencijalnih rivala.

Status nositelja neće imati Dečić Edisa Mulalića i Podgorica iz Crne Gore i oni se za sada naziru kao najneugodniji protivnici.

Od poznatih učesnika prvog pretkola sa statusom nenositelja sa prostra bivše Jugoslavije tu su još Struga iz Sjeverne Makedonije te Llapi s Kosova.

Tri su potencijalna protivnika iz Gruzije i to Gagra Tbilisi, Dinamo Batumi te Dila Gori tu su još Bohmians i Sligo Rovers iz Irske, zatim Sanftul (Modlavija), Birkirkara (Malta) te Piade Linnameeeskong (Finska).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mogući protivnici FK Sarajevo u prvom pretkolu ECL:
Bohemians Dublin (Irska)
Sligo Rovers (Irska)
Struga (Sjeverna Makedonija)
Sfantul Georghe
Birkirkara (Malta)
Valmeiras FK (Latvija)
Gagra Tbilisi (Gruzija)
Dinamo Batumi (Gruzija)
Dila Gori (Gruzija)
Honka Espoo (Finska)
KF Llapi (Kosovo)
Paide Linnameeskond (Finska)
Dečić Tuzi (Crna Gora)
FK Podgorica (Crna Gora)

Inače, kada je u pitanju drugo pretkolo Sarajevo će kako sada stvari stoje imati sasvim dovoljan koeficijent da bude nositelj i u toj fazi kvalifikacija, dok će to u trećem pretkolu biti već malo teže.

Bordo tim je u protekle dvije sezone igrao vrlo dobro na međunarodnoj sceni. Prošle sezone je prvo dogurao do drugog pretkola Lige prvaka, a zatim i do play-offa za Europa ligu gdje su Sarajlije zaustavljenje od Celtica. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Željkan ce isto biti NOSITELJ na turniru Šljiva u Gracanici.Nosace gajbe sa Šlivama prilikom utovara u kamion.Grande željkan Evropa penis.
12 7
BordoBijeli
Kolike su sanse da u 3.pretkolu budemo nosioci?To jest,koji rezulatati/lige trebaju da nam prodju kako trebaju?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi