Na Koševu pušu neki novi vjetrovi: Ovako su pozdravljeni igrači Sarajeva nakon nove pobjede

Treća u nizu

Na Koševu pušu neki novi vjetrovi: Ovako su pozdravljeni igrači Sarajeva nakon nove pobjede

Edmir Škorić

Sarajevo je večeras upisalo i treću uzastopnu pobjedu u Premijer ligi.

U okviru četvrtog kola na Koševu je gostovalo Posušje i pružilo jak otpor favorizovanom domaćinu, ali je rezervista Mersudin Ahmetović pronašao put do gostujuće mreže i Sarajevo "zakucao" za vrh tabele sa devet bodova.

Veliki broj navijača i večeras je došao na Koševo da podrži tim Feđe Dudića, koji je učinio baš sve da dođe do pobjede.

Brojne šanse nisu iskorištene, moglo je biti i uvjerljivije, ali sada niko ne misli o tome. Na kraju utakmice, velike ovacije sa tribina i potpuno zaslužene, baš kao i prije sedam dana.

Ekipu Sarajeva već u srijedu čeka duel sa Tuzla Cityjem i opet će Koševo imati priliku da proslavi novu pobjedu.

Feđa Dudić je nakon meča rekao da mu je ovo bila najdraža od tri pobjede u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Ovo mi je najslađa pobjede od ove tri. Definitivno na ovakvim utakmicama gubiš važne stvari. Bili smo hrabri do kraja, tražili smo pobjedu. Sve izmjene su bile u tom smislu da upišemo pobjedu. Žao mi je što idemo sa Koševa, ali neka poruka bude jasna „svi u Zenicu“. Nismo na nivou bili prvih 20 minuta, nismo bili pravi, a onda smo napravili ogroman pritisak, imali jedanaesterac, prečku... Izmjene rade šta nam treba, a Posušje smo limitirali. Želim im sreću u nastavku sezone“, kazao je Dudić.

Jedina loša stvar večeras bila je povreda iskusnog stopera Marina Aničića na startu meča, zbog čega će Dudić i saradnici vjerovatno zahtijevati novog stopera i na čelnicima kluba je da pokušaju da pronađu novog defanzivca koji će zaoštriti konkurenciju u budućnosti.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Javite novinaru da se u srijedu igra u Zenici...
5 0
bazaorao
Ko dodje na utakmicu dobije sendvić i sokić
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi