Sarajevu sada slijede dva derbija, bez prvotimca su na Grbavici

Velika kriza rezultata na Koševu

Sarajevu sada slijede dva derbija, bez prvotimca su na Grbavici

S. Mlaćo

Sarajevo je danas upisalo novi poraz, te bordo momci u užasnoj atmosferi dočekuju dva derbija.

Sarajevo je danas upisalo novi poraz, te bordo momci u užasnoj atmosferi dočekuju dva derbija.

Prvo će u srijedu u goste FK Borac u četvrtini finala Kupa naše zemlje, a već u nedjelju slijedi veliki derbi protiv FK Željezničar na Grbavici.

Sigurno dva velika izazova za bordo tim, a biće burno u narednim danima na Koševu. Navijači traže ostavku, danas su u Ugljeviku otjerali svoje ljubimce kada su isti došli do njih, te ih žestoko vrijeđali.

Traže se ostavke, na potezu je prvi čovjek kluba Ismir Mirvić.

Istovremeno, treći žuti karton danas je dobio standardni defanzivac Mario Aničić i on će propustiti derbi na Grbavici.

Oglasi

Aničić je ove sezone upisao 16 nastupa uz jedan pogodak i jednu asistenciju. Kada je tek stigao na Koševo, imao je problema sa povredama, no oporavio se i sada je iskusni Mostarac standardan.

U međuvremenu na Koševu su se riješili Šerbečića i Zeljkovića, pa će biti zanimljivo za koga će se stručni štab odlučiti na Grbavici u vječitom derbiju.

Prethodno će bordo momci na megdan Borcu već u srijedu.

Da li će se preživjeti aktuelni trener Simon Rožman, ostaje da se vidi, a Slovenac je jasno pitanje o tome dobio i na press konferenciji koja je održana poslije meča u Ugljeviku.

Marin Aničić
Marin Aničić FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: DF

Statistika

21 nastupa
20 kao starter
6 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
1 golova

"Čestitam Zvijezdi na pobjedi. Borili smo se, nije toga bilo na zadnjoj utakmici, ali sada jeste. Nogomet je takav, imali smo i prečku, nije nam išlo... Zaslužili smo bar bod. U nezgodnoj smo situaciji, ali utječu to i druge stvari na koje ja ne mogu utjecati. To neka riješe drugi", rekao je Rožman koji nije otkrio na šta detaljno misli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na pitanje o ostavci, kaže.

"To je u domenu ljudi koji vode klub. Znamo kako mi radimo, pošteno, ali nema rezultata".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
nikoga mi vise pobijediti ne mozemo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi