Varešanović se zadovoljan zahvalio navijačima nakon pobjede, oni ga ponovo pozivali na odlazak

Sarajevo je definitivno u igri za Evropu

Varešanović se zadovoljan zahvalio navijačima nakon pobjede, oni ga ponovo pozivali na odlazak

S. Mlaćo
Važna tri boda upisalo je Sarajevo danas u Trebinju (0:3)

Bordo momci su nadigrali Leotar i sada su u borbi za plasman u Evropu.

Strijelci za goste bili su Ziljkić, Martinović i Renan Oliveira, a svoje viđenje meča dali su i treneri Marko Maksimović te Mirza Varešanović.

Varešanović je naravno imao razloga za zadovoljstvo.

“Znamo šta nas čeka, znamo da nas čeka Leotar kojem je teška situacija. Gledali smo da se prilagodimo terenu i tom preskakanju igre. U prvom poluvremenu smo se prilagodili tome, imali prilike koje nismo iskoristili, a drugo poluvrijeme smo se dogovorili da izdržimo početni pritisak. Čestitam Leotaru na fer i korektnoj igri, a navijačima hvala na podršci“, rekao je Varešanović.

Istakao je da se nada da će ekipa protiv Tuzle City igrati na Koševu, a iza njega su navijači Sarajeva istovremeno nastavili sa prozivkama na njegov račun i tražili odlazak sa mjesta šefa stručnog štaba.

Oglasi

Dodao je i to da je njegovom timu u prošlom kolu poništen regularan pogodak te da bi situacija za njegov tim bila još bolja da se to nije desilo.

Riječ je dobio i Maksimović.

“Znali smo u najavi utakmice protiv koga igramo. Sarajevo je više željelo pobjedu, mi nismo dobro izgledali. Moramo popraviti neke stvari, pobjeda Sarajeva je zaslužena“, rekao je Maksimović.

Istakao je da njegov tim sada ide u direktne okršaje protiv timova iz donjeg dijela tabele.

“Trebamo se odmoriti, regenerisati i na kraju doći do cilja“, dodao je Maksimović.

FK Sarajevo u narednom kolu dočekuje FK Tuzla City, dok Leotar gostuje ekipi Posušja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1659354598
Vidi ti ovoga smrada ?Kad kiksaju bjezi ko picka u svlacionicu,a kad dobiju on nesta pametuje kao da je Anceloti,mrs picko hinjava
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi