Sarajevu ništa drugo ne preostaje: Bordo tim ne kalkuliše i kao takav izgleda odlično

Ostvarena bitna pobjeda na Policama

Sarajevu ništa drugo ne preostaje: Bordo tim ne kalkuliše i kao takav izgleda odlično

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva danas su na trebinjskim Policama sa 3:0 savladali Leotar u meču 26. kola Premijer lige BiH i tako ostvarili jako važnu pobjedu u borbi za Evropu.

Sarajevo je nedavno na Tušnju od 0:2 došlo do 3:2, pa je dosta nesretno ostao bez pobjede protiv Sloge Meridian iz Doboja u Zenici (1:1), a sada je uspjelo da savlada Leotar u gostima sa 2:0. Jako važna pobjeda koja Bordo tim vraća u borbu za Evropu i sada je samo na dva boda zaostatka za trećeplasiranim Veležom.

Izabranici Mirze Varešanovića danas jednostavno nisu imali izbora, a porazom su Leotar smjestili u opasnu zonu. Trebinjci su sa 26 bodova pretposljednji, a iza njih je samo Sloboda sa 25 bodova. Ispred su Igman sa 26, Posušje i Sloga sa 27 bodova... Sve u svemu, vodiće se do samog kraja žestoka borba za opstanak i za Evropu.

No, da se vratimo dešavanjima na Policama. U prvih 20-ak minuta bez pravih šansi, igralo se uglavnom na sredini terena, ali bila je primjetna velika borba za svaku loptu i za svaki posjed.

Handžić je imao dva pokušaja, ali slabašna da bi se ugrozio gol njegovog bivšeg kluba. I onda u 31. minuti Sarajevo dolazi do vodstva. Džafić je centrirao sa desne strane, Ziljkić ne čeka ništa, iz prve šutira i pogađa sa nekih 12 metara.

Taj pogodak je naravno olakšao gostima, koji su mogli komfornije odigrati ostatak utakmice, te zrelo čekati novu šansu kako bi dokrajčili svog današnjeg rivala.

Oglasi

Činilo se da su uspjeli u tome u 41. minuti, ali je poništen gol Avramovskog zbog navodnog igranja rukom. Protesti Sarajlija bili su uzaludni.

U 43. minuti Avramovski upošljava Ziljkića, koji je pokušao da lobuje Puletića, ali snašao se golman Leotara. Puletić je u 47. bio dobro postavljen i brani udarac Vrančića iz slobodnjaka, a golman domaćih bio je na visini zadatka i nakon ubačaja Vrančića u 50. minuti. Lotpa se odbila od jednog igrača Leotara, no Puletić se dobro snalazi.

I kada su domaći imali nešto veću inicijativu i veću potrebu da još više krenu prema golu gostiju, uslijedio je novi gol za Sarajevo. Vrančić centrira, a Martinović glavom pogađa i ovjerava trijumf Bordo ekipi.

Zamalo 3:0 u 64. minuti nakon još jednog dobrog ubačaja Vrančića, ali Čataković je malo kasnio. Leotar nije uspio doći ni do počasnog gola, a Sarajevo se kući vraća pjevajući. Sve je začinjeno spektakularnim golom Renana Oliveire u 85. minuti. Postigao je gol za pamćenje samo deset minuta nakon što je zamijenio Čatakovića. Gol Brazilca pogledajte OVDJE.

Sada je situacija mnogo povoljnija za Sarajevo, a slijedi i domaći meč s Tuzla Cityjem gdje će pobjeda biti imperativ. Nakon toga serija teških utakmica i nekoliko derbija, pa će biti dosta teška borba za treće mjesto i nastup u Evropi, ali to je i dalje primarni cilj Sarajeva.

Leotar - Sarajevo 0:3 (Ziljkić 31, Martinović 59, Oliveira 85)

FK Leotar: Puletić, Milović, Đajić, Prusina, Stanojević, Aćimović, Handžić, Šipovac, Čubrilo, Cmiljanović, Čavić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Dizdarević, Jelić Balta, Mulalić, Čataković, Vrančić, Džafić, Šerbečić, Čirjak, Avramovski, Martinović, Ziljkić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Aferim. To je nase Sarajevo
9 1
bebalitl
Kakva greota,u gostima igraju kao nenormalni.. šteta za Koševo..
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi