FK Sarajevo: Na mlađima svijet ostaje

Šestorica mladih igrača među 18

FK Sarajevo: Na mlađima svijet ostaje

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo ove sezone dosta se oslanja na mlade snage.

Bordo tim je sa 2:0 savladao Zrinjski u nedjelju navečeru, a ono što je za svaku pohvalu - u timu s Koševa u konkurenciji je bilo čak šest igrača do 21 godine.

Od njih šestorice, četvorica su upisala minutažu, a to su Kadušić, Radovac, Anđušić i Mujakić.

Radi se o polaznicima Akademije FK Sarajevo, a ovo je ujedno bio debi za prvi tim za Mujakića i Anđušića. Za Anđušića, ovo je bio prvi zvanični nastup za Sarajevo, a ovaj devetnaestogodišnji krilni fudbaler, prošao je kroz selekcije Akademije FK Sarajevo i nakon isteka posudbe i boravka u Olimpicu, ovog ljeta vratio se u prvi tim Sarajeva.

Mladi defanzivac, Nihad Mujakić, rođen je 1998. godine i još uvijek ima pravo nastupa za juniore kluba. Od početka priprema za tekuću sezonu, on boravi sa bordo prvotimcima, a prve odigrane minute protiv Zrinjskog su, kako kaže, ispunjenje njegovog sna.

“Bio sam zaista uzbuđen kada me je Šef pozvao sa zagrijavanja. Upisati debi u dresu voljenog kluba, u ovako bitnoj utakmici, pred domaćom publikom je nešto posebno. Za mene je ogromna čast da zaigram za najveći klub u državi i da tako ispunim svoj dječački san. Atmosfera na stadionu je bila odlična, navijači su nam dali dodatno motiva i presretan sam zbog naše pobjede.”, kazao je talentovani Mujakić, koji je prošao kroz sve selekcije FK Sarajevo, uključujući i Školu fudbala “Asim Ferhatović-Hase”, te Akademiju FK Sarajevo, dodavši:

“Prilika za prvi nastup za mene predstavlja veliku motivaciju za daljni rad i nadam se da ću svojim zalaganjem zaslužiti priliku da ponovo zaigram. Koristim priliku da se zahvalim trenerima, saigračima i ljudima iz kluba, koji su mi omogućili, da ispunim svoj san.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U FK Sarajevo žele u budućnosti da raspolažu s mladim igračima i žele da igrači iz Akademije čine okosnicu prvog tima. Sarajevo je drugi najmlađi klub Premijer lige s prosjekom od 23.3 godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi