Sarajevo izreklo kazne Benki, Hodžiću i Pavloviću

Zbog kršenja klupskih pravila

Sarajevo izreklo kazne Benki, Hodžiću i Pavloviću

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva proteklog vikenda na Koševu su savladali ekipu Zrinjskog (2:0) u okviru 2. kola Premijer lige BiH.

Sarajevo je u ovoj utakmici igralo bez Leona Benke, Bojana Pavlovića i Dušana Hodžića koji su zbog suspenzije isključeni iz ekipe. Pomenuti trojac je zbog kršenja klupske discipline noć prije susreta isključen iz kombinacija za meč protiv aktuelnog prvaka BiH.

U skladu s aktima FK Sarajevo Hodžić i Pavlović danas su u prostorije kluba dostavili izjave u kojima rukovodstvu kluba, stučnom štabu, saigračima i navijačima upućuju duboko i iskreno izvinjenje zbog minulih dešavanja. Oni su istakli da se takav vid ponašanja i kršenja klupskih pravila neće ponoviti u budućnosti.

Ovi igrači će se priključiti ostatku prvog tima u sklopu priprema za predstojeću ligašku utakmicu. Leon Benko je dobio dva dana slobodno i trenutno je u Hrvatskoj, a nakon povratka u Sarajevo bit će obavljeni dodatni razgovori s njim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema važećim pravilnicima FK Sarajevo Benko, Pavlović i Hodžić bit će novčano kažnjeni zbog kršenja klupske discipline.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi