UEFA kaznila FK Sarajevo!

Kad sve krene nizbrdo...

UEFA kaznila FK Sarajevo!

Endin Čaušević

FK Sarajevo sinoć je završio svoj evropski put u prvom pretkolu Konferencijske lige nakon poraza od gruzijskog Torpeda. No, da stvar bude gora za bordo klub stigla je i kazna UEFA-e zbog incidenta koji se desio u Kutaisiju.

Sarajevo je sinoć neočekivano ispalo u prvom pretkolu Konferencijske lige jer je Torpedo nakon penala uspio da dođe do pobjede i plasmana dalje.

Iako je Sarajevo vodilo sa 1:0 golom Almedina Ziljkića gosti su u 91. minuti poravnali na 1:1 i odveli meč u produžetke, a na kraju su bili bolji u penalima i plasirali se u drugo pretkolo ovog takmičenja.

Međutim, da stvari budu gore po Sarajevo ispadanje od Torpeda nije jedini udarac koji su dobili.

Naime, UEFA je odlučila da kazni bordo klub zbog dešavanja s prve utakmice koja se prošle sedmice igrala u Kutaisiju.

Oglasi

Tada su se navijači Sarajeva sukobili s policijom zbog čega su pred sami početak utakmice izbačeni s tribine. Delegat je to sve zabilježio, a UEFA je na kraju odlučila da kazni bh. premijerligaša.

Sarajevo je dobilo novčanu kaznu u iznosu od 15.000 eura, ali i kaznu koja se tiče naredne evropske utakmice koju će bordo klub igrati u gostima.

Opis nije dostupan.

Naime, na idućoj gostujućoj utakmici u nekom evropskom takmičenju navijačima Sarajeva bit će zabranjen odlazak na meč.

UEFA je jasno poručila da je Sarajevu zabranjeno da prodaje ulaznice svojim navijačima za naredni gostujući evropski meč što znači da će bordo tim biti u toj utakmici bez podrške svojih navijača.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

No, sigurno da to sada nije ni toliko bitno jer je poraz od Torpeda itekako uzdrmao bordo klub.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Spreco
Nit se znaju ponašat, nit lopte igrat. Seljana
2 1
Ne mogu da shvatim pojedine Bošnjake i Sarajlije kojima je draže da stasheu i chetalji prođu dalje a da drugi naš klub ne prođe.Svakom pravom navijaču i Želje i Sarajeva je normalno drago da se oba kluba koliko toliko dobro pokažu u Europi radi rasta nivoa lige.Je li moguće da je ovaj narod toliko postao seljački da je bitnijie da komšiji crkne krava makar sve moje crkle?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi