FK Sarajevo bez podrške svojih navijača u Trebinju: Iz kluba su oštro osudili ovakvu odluku

Izdali saopštenje za javnost

FK Sarajevo bez podrške svojih navijača u Trebinju: Iz kluba su oštro osudili ovakvu odluku

H. Zilić

FK Sarajevo će u nedjelju od 13 sati igrati duel 19. kola Prmeijer lige BiH. Bordo tim će gostovati Leotar u trebinju, ali na Policama neće moći prisustvovati gostujući navijači.

Nakon ove odluke u FK Sarajevo izdali su saopštenje za javnost gdje oštro osuđuju zabranu dolaska za njihove navijače.

"FK Sarajevo oštro osuđuje zabranu organizovanog dolaska navijača našeg kluba na utakmicu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe Leotara, na stadionu „Police“ u Trebinju.

Već drugi put, u razmaku od svega 7 mjeseci, našim navijačima se zabranjuje organizovan dolazak na stadion u Trebinje pod izgovorom da se na samom prilazu stadionu vrše građevinski radovi zbog kojih nisu ispunjeni bezbjednosni uslovi za dolazak navijača.

Skoro identičan odgovor dobili smo i za prošlosezonsku utakmicu, odigranu 2. aprila 2022. godine. Zvaničnu zabranu potpisala je Policijska uprava Trebinje, nakon obilaska stadiona zajedno sa predstavnicima Leotara i izvođačem radova.

Iz tih dopisa može se zaključiti da se radi o istim višemjesečnim radovima ispred stadiona, ali postavlja se pitanje šta se dešavalo sa građevinskim radovima 16. oktobra 2022. godine na utakmici Leotar – Zrinjski i 22. oktobra 2022. godine na utakmici Leotar – Široki Brijeg. Na oba meča gostujući timovi imali su podršku svojih navijača na tribini namijenjenoj za iste.

Oglasi

Očigledno je da se radi o dvostrukim aršinima i da je, iz nekih nama nepoznatih razloga, određenim navijačkim grupama dozvoljen organizovan dolazak na stadion dok se drugim isti zabranjuje. Napominjemo da se FK Sarajevo organizatorima utakmice u Trebinju prvi put obratio još 2. novembra, odnosno 18 dana prije samog odigravanja meča.

Za koga se igra fudbal u Bosni i Hercegovini sve više nažalost postaje retoričko pitanje. Nevjerovatno je da se iz sezone u sezonu klubovi i navijačke grupe suočavaju sa istim problemima u ligi koja ima objektivan problem sa posjetom na utakmicama.

Pozivamo odgovorne u NS/FS BiH da u skladu sa svojim mogućnostima konačno riješe ovaj višegodišnji problem. Klubovi koji nisu u stanju adekvatno organizovati utakmice, u skladu sa pravilima takmičenja, ne bi trebali nastupati u najvišem rangu našeg fudbala", stoji u saopštenju FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo u ovaj duel ulazi sa pete pozicije i 25 osvojenih bodova, dok je Loetar na desetoj poziciji sa 18 osvojenih bodova.

Nema sumnje da nas sutra u trebinju očekuje uzbudljiva utakmica.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amircoralic
Zato igrajte srcem a ne ko curice pobjedite i to je poklon za navijace
4 0
Samo_Realno
Navijaci bi svugdje trebali imati dobrodoslicu , ali izgleda da neke navijace smatraju huliganima i varvarima , trebali bi i klubovi popricati sa svojim navijacima kako se voli i podrzava klub , a ne da budu ,,Horde '' ono bas u pravom smislu.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi