Obuća i Maksimović se nadaju istom

Sarajevo gostuje Leotaru

Obuća i Maksimović se nadaju istom

A. Čaušević

Bivši prvaci BiH Leotar i Sarajevo će se sastati u nedjelju na stadionu Police. Bit će to posljednji meč za oba tima u ovoj godini te će oba sastava nastojati da dođu do punog plijena. 

Sarajevo se na teren vraća poslije dvosedmične pauze s obzirom da je susret 18. kola protiv Željezničara odgođen za proljetni dio sezone.

Bordo timu će u Trebinju biti sve osim lagano, a šef stručnog štaba Emir Obuća vjeruje da njegovi izabranici mogu do trijumfa što se i očekuje od sarajevskog kluba.

"Očekivanja su uvijek ista kada je u pitanju FK Sarajevo, ići ćemo na pobjedu, da odigramo što bolje i nadam se da su igrači svjesni. Spremali smo se čitavu sedmicu", kazao je Obuća te nastavio:

"Leotar se nalazi u nezavidnoj poziciji, sigurno će imati i motiv više, ali bit ćemo spremni na to. Džafić se povrijedio, a ostali igrači su u konkurenciji, pa ćemo vidjeti."

Tokom mini pauze seniori Sarajeva su pobijedili juniore sa 5:3, a Obuća je pohvalio mlade nade Bordo tima.

Oglasi

"Imali smo priliku da užvamo u utakmici između prvog tima i juniora, juniori su pokazali da se radi o kvalitetnoj ekipi i ovim putem želim da im čestitam na tituli jesenjeg prvaka. Ima igrača koji mogu da konkurišu za prvi tim."

I dok gostima trebaju bodovi u borbi za evropska mjesta, Leotaru su neopohodni u borbi za opstanak. Zna to i trener Trebinjaca, Marko Maksimović.

"Očekuje nas utakmica posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva protiv Sarajeva, koje je jedan od najvećih klubova u državi i ima jedan od najkavalitetnijih 'rostera'. Oni su na početku prvenstva imali velike ambicije, ali je očigledno da prolaze kroz krizu i sa novim stručnim štabom pokušavaju da se izdignu", kazao je Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sa druge strane mi smo u boljoj situaciji u odnosu na prošlo kolo, jer nam se vraćaju Čavić, Đajić, Matković, Cmiljanović i Puletić, a ne možemo računati na Uzelca, Milovića i Stojkovića. Imamo razloga za optimizam pred ovu utakmicu. Uz dobar pristup i energiju možemo doći do pozitivnog rezultata", dodao je on.

Nedjeljni susret na stadionu Police počinje u 13 sati, a pravdu će dijeliti Ermin Sivac iz Zenice.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Bilo bi boljke da je FK Sarajevo poslao juniore da odigraju ovo zadnje kolo a ove ohrnule starce sto ne mogu potrcati 20 m sprinta poslati kucama (raskinuti ugovore). Sezona je katastrofa, samo nastavljanje agonije koja traje vec vise od dvije godine. Treba vidjeti kako rade neki drugi klubovi, oni koji su ispred nas, svi su bolji od nas.
3 1
Comandini
Lafcina
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi