Sarajevo očekivano nadigralo Međugorje uz hat-trick novajlije Oliveire

Prva prijateljska provjera za bordo momke

Sarajevo očekivano nadigralo Međugorje uz hat-trick novajlije Oliveire

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević
Nogometaši Sarajeva upisali su svoju prvu pobjedu na pripremama u Međugorju. Bordo momci su za rivala imali člana Kantonalne lige HNK NK Međugorje i slavili su 4:0.

Sarajevo je sasvim očekivano dominiralo od prve minute, ali ekipa iz Međugorja se pokazala kao 'tvrd' orah. Boris Pandža i društvo su se orijentisali na odbranu svog gola i to im je dobro prolazilo.

Sarajevo je prvi put zaprijetilo preko Mulalića, a zatim glavom Čataković neometan šutira pored gola.Pokušao je i Džafić dva puta, ali mreže su mirovale nakon pola sata. U 38 minuti vidjeli smo prvi pogodak. Nakon kornera najbolje se snalazi Trako i Sarajevo dolazi u vodstvo.

Bio je to konačan rezultat prvog poluvremena, a u nastavku je Mirza Varešanović dao priliku drugoj postavi.

Zaprijetio je prvo Dal Varešanović, ali njegov udarac blokira stameni Boris Panddža koji je ove zime stigao u HNK Međugorje. Nakon toga 2:0. Dobra akcija po desnoj strani, lopta dolazi do Oliveire, a ovaj je lagano posprema za 2:0.

Priliku je nakon toga imao iz slobodnog udarca Ziljkić, no golman Međugorja je bio na nivou.

Oglasi

Zaprijetio je kasnije i mladi Nurković, ali nije bilo pogotka.

U 75. minuti 3:0. Ramić je dobro centrirao, Oliveira je skočio, no nije se moglo dobro vidjeti da li je i zakačio loptu. Ono što je najvažnije za bordo tim jeste da je lopta završila u mreži.  Čini se da je loptu ipak zakačio Brazilac kojem je i priznat pogodak.

Nakon toga dva puta je u prilici bio Ikić, no oba puta je golman Međugorja bio na nivou. Prvi put je na vrijeme 'pokupio' loptu, a drugi put odbranio pokušaj iz slobodnjaka. Pred sami kraj treći pogodak Renana Oliveire za konačnih 4:0.

Ekipa Sarajevo će u Međugorju odigrati još jedan prijateljski meč, te boraviti ukupno deset dana. Glavni dio priprema bordo momci će odraditi u Antaliji.

Prijateljska utakmica:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo – NK Međugorje 4:0

FK Sarajevo: Dizdarević, Mulalić, Trako, Đokanović, Tomašević, Ališah, Džafić, Guliashvili, Ramić, Avramovski i Čataković. U drugom poluvremenu su igrali: Šahinović, Salčin, Čelik, Trako, Musa, Varešanović, Mustafić, Ikić, Ziljkić, Oliveira, Nurković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

veliki73
E haj sad pitari opletite, najbolji smo, nema boljih od nas prvaci smo, halo ovo je prijateljska utakmica
5 10
pjanke.sa
Odavno inteligentnijeg igraca od ovog Renana Sarajevo nije imalo.
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi