FK Sarajevo: Održana sjednica Opštinskog vijeća, uskraćeno obraćanje predstavnika kluba

Prekršeno dato obećanje

FK Sarajevo: Održana sjednica Opštinskog vijeća, uskraćeno obraćanje predstavnika kluba

Već neko vrijeme se vodi spor između FK Sarajevo i Opštine Centar oko definisanja upravljačkih prava Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase.

Danas smo dobili nastavak "sage" i to kroz saopštenje FK Sarajevo, koji je upozorio da Opština nije ispunila obećanje, pa se na dašašnjoj Sjednici OV uopšte nije diskutovalo o korištenju najvećeg stadiona u BiH.

Saopštenje FK Sarajevo prenosimo u cjelosti:

"FK Sarajevo sa žaljenjem obavještava svoje navijače i javnost da, usprkos jasnom obećanju, na današnjoj sjednici OV Centar uopšte nije diskutovano o korištenju Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Naime, načelnik Općine Centar je na press konferenciji održanoj 23. jula na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase kao i u neformalnim razgovorima sa predstavnicima Kluba obećao da će na današnjoj sjednici OV-a biti razmatrani prijedlozi Memoranduma o razumijevanju dostavljenog od strane Kluba, koji predstavljaju uvod u rješavanje pitanja upravljanja i renoviranja Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase".

FK Sarajevo je u skladu sa dogovorom na protokol predao i molbu da se predstavnik Kluba obrati u vezi eventualnog glasanja i da dodatno obrazloži problematiku sa kojom se klub suočava, ali na tu molbu nije nikada odgovoreno, niti je tema uključena u dnevni red OV Centar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naglašavamo da je FK Sarajevo u potpunosti spreman preuzeti upravljanje Olimpijskim stadionom "Asim Ferhatović Hase" kako bi kroz investicijski ciklus uspjeli da stadion ispuni uslove kategorije 4 kao jedini stadion takve vrste u Bosni i Hercegovini.

Ovim putem Fudbalski klub Sarajevo još jednom poziva sve nadležne da se uključe u rješavanje pitanja korištenja, upravljanja i renoviranja Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" koji je jedini pravi dom FK Sarajevo. "

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zapad
Ajnadzic je lopov samo vi njemu privatno gurnite 50 000 KM sve ce vam rijestiti. On bi prodo svoju mater a ne nesto drzavno.
9 0
GuiliDamou
Realno, uzeti stadion Otoku i rijesiti sve probleme, napraviti stadioncic od 15-tak hiljada i zivio pasha! A Ajnadzic nek odrzava Kosevo Najilovoj materi... Kad cemo poceti posmatrati stvari s realne, a ne s neke egoisticno/bolesne tacke gledista! Kosevo nikad niko dovest u red nece!!!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi