Sarajevo predstavilo Vrančića, ali svi pričaju o komentaru Ismira Mirvića na Instagramu

Oglasio se prvi čovjek kluba s Koševa

Sarajevo predstavilo Vrančića, ali svi pričaju o komentaru Ismira Mirvića na Instagramu

E. Čaušević

FK Sarajevo potvrdio je jutros da je Mario Vrančić novi fudbaler ovog kluba i to je sigurno jedno od najzvučnijih pojačanja u historiji Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bordo klub Vrančićev transfer ozvaničio je na Instagramu, a u centru pažnje našao se komentar predsjednika kluba Ismira Mirvića.

Sarajevo je tokom zimske pauze itekako aktivno kada su u pitanju pojačanja, te je bordo klub nakon ne baš uspješnog prvog dijela sezone odlučio da napravi neke značajnije promjene u igračkom kadru.

Pred sami nastavak sezone u Premijer ligi čelnici kluba s Koševa oduševili su svoje navijače jer su predstavili jedno od najzvučnijih pojačanja u historiji bh. prvenstva.

Naime, bordo klub je jutros potvrdio da je Mario Vrančić novi fudbaler ovog kluba i sigurno je da će bivši bh. reprezentativac biti veliko pojačanje za Sarajevo u nastavku ove sezone.

Sarajevo je saopštilo da je Vrančić u ovaj klub stigao na posudbu do kraja sezone iz Rijeke gdje je nedavno otpisan od strane novog trenera Sergeja Jakirovića i odlučio je da je najbolje da sreću pronađe u nekom drugom klubu.

Oglasi

Na kraju je Sarajevo bilo najkonkretnije u pregovorima i Vrančić je prihvatio ponudu da karijeru nastavi na Koševu gdje se od njega sigurno mnogo očekuje u drugom dijelu sezone.

Vrančić se već priključio pripremama Sarajeva u Turskoj prije nekoliko dana, a jutros je klub ozvaničio njegov dolazak. To su uradili i na Instagramu gdje su nekoliko objava posvetili iskusnom veznjaku, ali u centru pažnje našao se komentar prvog čovjeka kluba Ismira Mirvića.

Mirvić je poželio sreću novom fudbaleru Sarajeva, ali mu je i poslao jasnu poruku šta treba da uradi kako bi postao miljenik navijača i zauvijek se upisao u historiju tog kluba.

"Mario. Dobrodošao u Sarajevo. Ako pokažeš svoj majstorluk i ostaviš zadnji atom snage na terenu Sarajevo te nikada neće zaboraviti. Da nam je sretno", napisao je Mirvić na jednoj od objavi Sarajeva na Instagramu vezanoj za dolazak Vrančića.

   Komentar Ismira Mirvića na objavu FK Sarajevo da je Mario Vrančić novo pojačanje kluba s Koševa.

Vrančić se afirmisao u Njemačkoj gdje je igrao za nekoliko klubova. Ponikao je u Mainzu, a još je nastupao za Rot Weiss Ahlen, B. Dortmund II, Paderborn i Darmstadt.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon nekoliko dobrih sezona na ljeto 2017. godine iz Darmstadta prelazi Norwich za koji je igrao četiri godine. Iz Norwicha odlazi u Stoke City na ljeto 2021. godine, a samo godinu dana kasnije engleski klub ga je poslao na jednogodišnju posudbu u Rijeku.

Vrančić je za reprezentaciju BiH debitovao u septembru 2015. godine, a u dresu Zmajeva ovaj 33-godišnji veznjak odigrao je ukupno šest utakmica.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Mirvic je zeljan paznje
2 0
JapansBjelava
Najbolje bi bilo da ovaj starletan Mirvic zaigra centarfora jer bi privukao vecu pozornost javnosti.U Rijeci i cijeloj Hrvatskoj ne mogu da se nacude tolikoj radosti i hvalospjevima za igraca koji je duzi vremenski period totalno van forme.Pa i Jakirovic je bio u Premijer ligi do juce i dobro zna kvalitete iste u usporedbi sa HNL-om.Tesko je povjerovati da bi hga se Rijeka tek tako odrekla.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi