Mario Vrančić potpisao za FK Sarajevo!

Završen veliki transfer

Mario Vrančić potpisao za FK Sarajevo! · Zvanično

E. Oštraković

Ono o čemu se u proteklim danima dugo špekulisalo, danas je postalo i zvanično. Mario Vrančić novi je fudbaler FK Sarajevo.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine postao je novi igrač Sarajeva, a radi se o jednom od najzvučnijih transfera u historiji Premijer lige BiH.

Vrančić je do ove zime bio član engleskog Stoke Cityja, a u svojoj karijeri imao je priliku igrati i u Premiershipu kao član Norwicha.

Predstavili su svog novog igrača na Instagram nalogu.

View this post on Instagram

A post shared by FK Sarajevo (@fk_sarajevo)

U Sarajevo je Vrančić stigao iz Rijeke sa kojom je potpisana posudba koja će trajati do kraja aktuelne sezone, a očekuje se da bude veliko pojačanje za Sarajevo.

Karijeru je počeo u njemačkom Mainzu gdje je prošao omladinski pogon i debitovao za prvi tim pod palicom jednog od najboljih svjetskih trenera današnjice, Jurgena Kloppa.

U Bundesligi, te u popluarnoj "Cvajti", Vrančić je skupio 159 nastupa, a u to vrijeme igrao je za Mainz, Darmstadt i Paderborn.

Uspio je u tom periodu provedenom u Njemačkoj postići 18 golova, te je upisao 24 asistencije, a onda je uslijedio transfer u Englesku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tamo je ostavio i najveći trag. Četiri godine proveo je u Norwichu, sa kojim je imao jako mnogo uspjeha i bio je ljubimac navijača.

Uspio je Vrančić dva puta osvojiti Championship sa Norwichom, te se plasirati u Premiership. Za ovu ekipu odigrao je 134 utakmice, te je postigao 17 golova i dodao 15 aistencija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BHDragon
Dobro došao u FK Sarajevo. A ovi krezubi su fulili termin, članci za kokuze su iza 22,00.
3 2
ATAATA
Dobro došao u bordo porodicu Mario.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije