Varešanović i Salčin izgubljeni do kraja sezone, Hebibović propušta Široki

Povrede u FK Sarajevo

Varešanović i Salčin izgubljeni do kraja sezone, Hebibović propušta Široki

M. Šljivak

Trener FK Sarajevo Vinko Marinović je u utakmici 23. kola Premijer lige BiH protiv Krupe (1:0) napravio tri prinudne izmjene.

Već u prvom poluvremenu teren su zbog povrede napustili Anel Hebibović i Tino Sven Sušić, da bi u drugom poluvremenu povredu doživio i strijelac jedinog gola, mladi Dal Varešanović.

Srećom po mladog fudbalera njegova povreda ligamenata koljena ne zahtjeva operativni zahvat, ali će 19-godišnji fudbaler biti van terena između dva i tri mjeseca.

To vjerovatno znači da je njega ova sezona završena i da ga nećemo gledati na terenima do kraja sezone 2020/2021.

Sa druge strane povreda aduktora Anela Hebibovića je lakša. Ipak, Vinko Marinović na njega vjerovatno neće moći da računa u utakmici protiv Širokog Brijega koja je na rasporedu početkoma aprila. Hebibović bi trebao na pauzu između tri i četiri sedmice.

Đani Salčin je također vjerovatno završio sezonu. On je povrijedio meniskus koljena i pauza će mu trajati od dva do tri mjeseca.

Dobre vijesti za FK Sarajevo su da Tino Sven Sušić trenira bez ikakvih problema i on će biti spreman za nove izazove u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U procesu oporavka od povreda su Mersudin Ahmetović  i Dino Islamović.

Sarajevo je vodeći tim Premijer lige Bosne i Hercegovine i u završni dio prvenstva ulazi sa pet bodova prednosti u odnosu na Široki Brijeg.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1597849779
Šteta, Brz oporavak
9 0
Mahatma.Barbie
Vrijeme je da ove krkanske ekipe ispadnu iz lige. Divljak trener prave divljake od ekipe. Idi uvijek udari igrača, kakva lopta. I baš kad je momak zaigrao vi ga povrijedite mamu vam...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije