Redove Sarajeva pojačava Afrikanac - Momodou Jatta blizu Koševa

Tinejdžer iz Gambije

Redove Sarajeva pojačava Afrikanac - Momodou Jatta blizu Koševa

Eldar Ganibegović

FK Sarajevo nije stao s pojačanjima. Afrički mediji objavljuju kako će na Koševo stići jedan mladi igrač s ovog kontinenta.

U narednu sezonu FK Sarajevo ulazi sa šampionskim ambicijama, a na Koševu je još uvijek prometno i biti će još dolazaka i odlazaka.

Novinar Isidore Akouete objavio je kako će novi fudbaler Sarajeva postati Momodou Jatta koji dolazi iz gambijskog kluba Banjul United.

Jatta je nedavno bio dio tima Gambije U20 koji se takmičio na All-Africa Games u Gani i završio je liječnički pregled prije prelaska u Sarajevo.

Mladić će postati prvi igrač kluba iz Banjula koji je potpisao profesionalni ugovor u inostranstvu u posljednje dvije sezone.

Imao je nevjerovatnu sezonu i ovo će mu biti prvi profesionalni ugovor u karijeri i nada se da će mu Sarajevo biti odskočna daska u karijeri.

Oglasi

Bruno Unušić u FK Sarajevo 

U Sloveniji se Sarajevu pridružuje desni bek. U ovoj zemlji timu Sarajeva priključiti će s 22-godišnji desni bek Bruno Unušić koji dolazi iz ekipe Zrinski Osječko.

Ovaj mladi hrvatski fudbaler dogovorio je sve detalje ugovora s FK Sarajevo, te ćemo ga uskoro gledati u dresu bordo boje.

Rođen je u Splitu i prošao je Akademiju Hajduka, igrao za drugu ekipu ovog velikana, te bio jedno vrijeme na posudbi u Kustošiji.

Odlazi zatim u Osijek, bio je i tu dio drugog tima, posuđivan je Cibaliji, a onda je uslijedio transfer u Zrinski Osječko 1664.

Oglasi

Fudbaleri Sarajeva će od sutra početi sa treninzima u slovenkom Roglu gdje će ostati sedam dana. U Sloveniji su u planu tri utakmice.

Prva je već u četvrtka protiv Ute Arad, a u petak slijedi znatno izazovniji duel, odnosno okršaj sa slavnim ukrajinskim timom. Shaktharom iz Donetska.

Generalna proba za novu sezonu je duel sa Olimpijom 3. jula. Poslije toga slijedi povratak u BiH i posljednje pripreme za takmičarske utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novu takmičarsku godinu Sarajevo počinje u dalekom Kazahstanu gdje će 11. jula gostovati Aktobeu u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Konfernecijsku ligu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MostaracHercegovac
Sad evo gledam, ovog decka nema ni na Googleu. Ko je ovo? Ako je neko random dijete iz Afrike, ucinicete dobro djelo ako ga dovedete u Europu. Da ce biti igrac, tesko kad ga ni Google ne poznaje. Svakako mu zelim sve najbolje i puno srece.
3 1
Karinjo1981RA
Jako cudne se stvari desavaju u Sarajevu, ovi igraci koje dovode su nivo federalne. Doveli su super trenera, zasto mu puniti ekipu ovakvim tarabama od igraca? Sta se desava kod vas?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi