Snimljen na aerodromu: Ubojiti reprezentativac Gruzije novo pojačanje Sarajeva!?
Foto: Instagram

Giorgi Guliashvili

Snimljen na aerodromu: Ubojiti reprezentativac Gruzije novo pojačanje Sarajeva!?

Eldar Ganibegović

FK Sarajevo ozbiljno mijenja igrački kadar tokom zimske pauze, a sada su s razlogom podgrijane glasine o tome da bi na Koševo trebao stići mladi reprezentativac Gruzije.

U pitanju je Giorgi Guliashvili, dosadašnji igrač gruzijskog Saburtala u kojem je i ponikao.

Vijest o njegovom prelasku u Sarajevo objavio je gruzijski novinar Dima Shariqadze, novinar portala CrystalSport.ge.

"Prema mojim izvorima, bosanski klub je postigao dogovor sa Saburtalom za potpisivanje Giorgija Guliashvilija (21). Giorgijev sljedeći klub nakon Saburtala: FK Sarajevo", napisao je on.

U pitanju je napadač koji može pokriti i obje krilne pozicije, a koliko je ubojit dovoljno pokazuje činjenica da je postigao 23 gola u omladinskim selekcijama Gruzije.

Oglasi

Što se klupske karijere tiče, odigrao je 95 utakmica za Saburtalo i postigao 12 pogodaka uz šest asistencija. Ima osvojen kup Gruzije.

Da u svemu nečega ima pokazuju i njegovi Instagram storyji koje je podijelio s aerodroma, a njegova djevojka napisala je da će joj nedostajati.

  

Da li je na putu za glavni grad Bosne i Hercegovine?

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zvanične potvrde za sada još uvijek nema, no sudeći prema svim dostupnim informacijama, transfer je vrlo blizu realizacije. 

Sarajevo se ove zime već pojačalo Renanom Oliveirom, Almedinom Ziljkićem, te Ilijom Martinovićem, a klub će u proljetni dio sezone ući s novim trenerom, Mirzom Varešanovićem.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Sad ce nepismeni navijaci naseg kluba, koji ne znaju naci Gruziju ni na mapi, na celu sa @nakopitam, da komentarisu
13 2
nakopitam
O jebbem vam najmilije u usta
1 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi