Sarajevo prijeti UEFA-om zbog delegiranja Elvisa Mujića!

Burno će sutra biti na Koševu

Sarajevo prijeti UEFA-om zbog delegiranja Elvisa Mujića!

S. Mlaćo

Burno je pred sutrašnji derbi Sarajeva i Borca.

Prednost bordo tima 'istopila' se na samo pet bodova, pa je sutrašnji meč veoma bitan

Borac vidi svoju šansu u kojoj bi na kraju u završnici mogao i do titule. Na centru će se naći Elvis Mujić iz Banovića koji je bio u centru pažnje nakon prošlog kola i duela Željezničara i Mladosti Doboj Kakanj na Grbavici kada je bilo 4:4. Mujić je pokazao gostima dva crvena kartona, te dosudio jedanaesterac za Željezničar.

Na Koševu su razočarani takvom odlukom. Navode da Mujiću nije mogao dobiti ovako važnu utakmicu, s obzirom na kako kažu greške koje je pravio u ranijim utakmicama.

Navode da će sve nepravilnosti prijaviti nadležnim komisija UEFA-e, a na isto su pozvali i navijače.

"Jučerašnjom odlukom NSFBiH utakmicu 26. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između aktuelnog šampiona i FK Borac sudit će Elvis Mujić.

Oglasi

FK Sarajevo izražava nezadovoljstvo činjenicom da je suđenje ovako važne utakmice čiji ishod utiče na razliku između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, pripalo arbitru Mujiću zbog očiglednih i brojnih grešaka imenovanog u tekućoj sezoni ali i prethodnima, o čemu je više puta svjedočila brojna sportska javnost.

Iako smo svjesni da do promjene službenih lica delegiranih od strane NSFBiH neće doći, na ovaj način želimo istaći sumnju da će integritet takmičenja biti narušen odlukama kompromitovane osobe.

Također, FK Sarajevo obavještava navijače i cjelokupnu sportsku javnost da će sve eventualne nepravilnosti ovog i narednih susreta prijaviti nadležnim komisijama UEFA-e, sportskim prijateljima i partnerima kluba u cijelom svijetu.

Ujedno pozivamo i sve navijače da svoje žalbe dostave klikom na LINK.

U proteklom periodu ostvaren je kontakt sa predstavnicima organizacije SportRadar čiji primarni cilj je zaštita integriteta sportskih takmičenja na globalnom nivou.

Podsjećamo, u novembru 2019. godine FK Sarajevo tražio je izuzeće navedenog arbitra na utakmici 16. kola, nakon što Mujić kao glavni sudac nije prekinuo susret u kojem je prvotimac FK Sarajevo pogođen u glavu tupim predmetom; međutim zahtjev upućen NSFBiH tada nije uvažen", istakli su iz FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč na Koševu igra se sa početkom u 19 sati.

Inače, Sarajevo i Borac su do sada odigrali 22 utakmice u poslijeratnom periodu. Tim sa Koševa je uspješniji sa 11 pobjeda, naspram samo četiri meča u kojima je slavio banjalučki tim. Čak sedam susreta završeno je bez pobjednika.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Sram vas bilo. Imali ste sudjenje na 10 utakmica za poželjeti. Pokrali ste krupu kako tad nije bilo uefe??? Bijednici da bog da izgubili 10:0
36 39
BordoBijeli
Bravo!Tako i treba.Samo prijaviti uefi pa da vidimo koga ce oni vise iz kola u kolo jeb ati.Samo posteno sudjenje i neka bolji pobjedi
26 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi