"Fudbal je sport koji napreduje zahvaljujući strasti i predanosti svojih navijača"

Saopštenje FK Sarajevo

"Fudbal je sport koji napreduje zahvaljujući strasti i predanosti svojih navijača"

Haris Zilić

FK Sarajevo je u 29. kolu WWIN lige u derbiju kola savladalo FK Velež sa 3:0 i Bordo tim je napravio ogroman korak prema evropskim takmičenjima naredne sezone.

Duel na Koševu večeras je bio zanimljiv i zbog dešavanja na tribini gdje su bili navjatreniji navijači FK Sarajevo.

Srdinom prvog poluvremena napustilisu tribinu i nisu više bordili svoj tim, a imali su razlog ta takav postupak.

Oni su nezadovoljni mjerama zabrana i improviziranim kabinama za pretres, kao što je viđeno nedavno na derbiju na Grbavici. One su sada postavljene i na sjevernoj tribini Koševa.

Po završetku utakmice i FK Sarajevo odmah je reagovao i izdao saopštenje u kojem su stali uz svoje navijače i osudili postupke MUP-a Kanotna Sarajevo.

"Na večerašnjoj utakmici FK Sarajevo - FK Velež naši navijači su sa punim pravom izrazili nezadovoljstvo tretmanom koji su doživjeli od strane MUP Kantona Sarajevo.

Oglasi

Fudbal je sport koji napreduje zahvaljujući strasti i predanosti svojih navijača. Navijači ulažu svoje vrijeme, novac i emocije u bodrenju svojih timova i zaslužuju da ih se tretira s poštovanjem i dostojanstvom.

Ponašanje prema navijačima često ne zadovoljava profesionalne standarde koji se očekuju u radu. Umjesto poticanja atmosfere sigurnosti, gruba taktika koju koriste pojedinci može stvoriti nepotrebnu napetost i sukob.

Imperativ je da svi učesnici u utakmici prepoznaju važnost uspostavljanja ravnoteže između održavanja reda i poštovanja prava navijača. Policija bi trebala dati prednost strategijama upravljanja koje potiču pozitivno okruženje za sve sudionike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podrška navijača sa tribina je vjetar u leđa na svakoj utakmici, 12. igrač koji je uvijek uz klub i kada je loše i kada je dobro.

Fudbal se igra zbog navijača i njima je mjesto na tribini", stoji u saopštenju FK Sarajevo pozavršetku utakmice protiv FK Velež.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Joj komedije i uprave ,oni trazili rigoroznije mjere i sad se prepali pa se uvlace u paksu navijacima.
3 1
Trapatoni
Ajde ba ne serite, ne mogu dijete da dovedem na utakmicu od droge i drogirasa i smrada od trave! I treba vas svaki put izuti iz cipela, umro bi za Sarajevo, ali za ovo skidam kapu!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi