Julardžija potpisao za FK Sarajevo
FK Sarajevo

U društvu sportskog direktora Ibričića

Julardžija potpisao za FK Sarajevo · Zvanično

Samir Mlaćo

Iz FK Sarajevo su potvrdili novo pojačanje.

Radi se o Edinu Julardžiji koji stiže iz NK Domžale, što je SportSport.ba jutros i najavio.

Julardžiju je u društvu sportskog direktora bordo kluba Senijada Ibričića potpisao ugovor na tri godine.

"Velika je čast potpisati za FK Sarajevo. Znam šta me čeka. Moje lične ambicije, a i ambicije kluba su velike i radujem se prvom zvaničnom nastupu. Klub je uložio mnogo napora kako bi me doveo u svoje redove i to mi daje još veću motivaciju da se dokažem. Želio bih se zahvaliti na ukazanom povjerenju i obećavam da ću dati sve od sebe da ispunim želje kluba i navijača", rekao je Julardžija.

Senijad Ibričić je na Koševu 'zasukao rukave' i već pravi ozbiljne stvari, što je čini se ranije nedostajalo klubu sa Koševa.

“Edina poznajem još iz perioda dok je bio u Dinamu gdje je bio kapiten u mlađim selekcijama. Prvu priliku smo iskoristili da ga dovedemo u Domžale, a on je svojim pobjedničkim mentalitetom i odličnim karakterom uvjerio sve oko sebe da se radi o odličnom igraču", istakao je Ibričić.

Oglasi

On je prethodno nastupao i za Dinamo Zagreb, gdje je i ponikao, a zatim je nastupio za drugi tim Zagrebčana.

Okušao se u Slaven Belupu, te Šibeniku i Gorici.

Zanimljivo da je ove sezone nastupao na tri od četiri utakmice utakmice za Domžale. Bio je standardan te je upisao na sve tri utakmice po 90 minuta.

Dva nastupa je upisao i u Evropi, a zanimljivo da je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Hrvatske.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa Koševa nisu otkrili koliko je iznosilo obeštećenje, s obzirom da je Julardžija imao važeći ugovor sa Domžalama.

Sarajevo svoj naredni premijerligaški meč igra u ponedjeljak protiv FK Tuzla City. Susret se igra sa početkom u 17 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malivrag
Ja dosao onako, cekam komentare mitomana
3 0
user1674297497
I Ajdin Hasic u Sarajevu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi