Rožman:  Do kraja sezone želimo biti na maksimalnoj razini

Sarajevo sigurno protiv Veleža

Rožman: Do kraja sezone želimo biti na maksimalnoj razini

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Sarajevo je upisalo vrijedna tri boda pred svojim navijačima.

Bordo momci su nadigrali 3:0 Velež i čuvaju četvrtu poziciju, poziciju koja vodi u Evropi.

Navijači Sarajeva su svoje ljubimce nagradili ovacijama nakon meča, a na press konferenciji pojavio se šef struke Simon Rožman.

"Čestitke igračima, bitna pobjeda za nas. Imali smo dvije utakmice protiv ekipa iz vrha, hvala i navijačima, žao mi je, ne znam šta se desilo ovo što su otišli. Uvijek su bili uz nas... U narednim danima ćemo biti pametniji oko toga.

Dali smo rano gol, imali smo i sreće, nagrađeni smo i odbranom jedanaesterca. Bitna pobjeda, imamo još do kraja, želimo biti na maksimalnoj razini pa na kraju vidjeti kako će biti".

Četiri boda su prednost nad Slogom i Posušja.

Oglasi

"Mi smo dužni biti još jači, danas je bilo dosta dobrih stvari, ali i onih koje nisu na razini. Možemo podići razinu, nema popuštanja, idemo u fulu do kraja. Vidi se da smo još mladi u smislu same ekipe, ali 3:0 je. Čestitam igračima".

Buljubašić nije igrao.

"Već u utorak - srijedu će biti sa ekipom. Nije ruptura, kao što smo odmah pomislili".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li Sarajevo može već ubrzo završiti posao za Evropu?

"Dužni smo sebi, dužni navijačima, a svaka utakmica će biti zanimljiva. Vidite da je velika borba, biće sve na ful, a to je dobro za samu ligu. Naredno gostovanje je teško, moramo se dobro spremiti", dodao je Rožman.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1714332979
Razina, pričuva, trogodak (het-trik) šport, prigoda , dapače
0 1
user1676717906
Planinca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi