Sarajevo otputovalo u Sloveniju - Na spisku nema Penarande, Trake, Mulalića i Tabakovića

Drugi dio priprema

Sarajevo otputovalo u Sloveniju - Na spisku nema Penarande, Trake, Mulalića i Tabakovića

Eldar Ganibegović

Nakon što je prvi dio priprema odrađen u Sarajevu, ekspedicija FK Sarajevo otputovala je u Sloveniju gdje će se nastaviti pripremati za narednu sezonu.

"Ekipa FK Sarajevo otputovala je u Sloveniju na drugi dio priprema.

Na spisku trenera Zekića našli su se:

Đuričković, Matanović, Rogić, Soldo, Rockov, Jović, Oliveira, Kyeremeh, Čataković, Duraković, Guliashvili, Nurković, Anđušić, Mustafić, Mehmedović, Julardžija, Buljubašić, Beganović, Mujkić, Čelik, Tiro, Mušija, Đorđević, Ristić, Hamzić i Alajmović", objavio je FK Sarajevo uz izjavu trenera Zekića:

"Zadovoljan sam prvim dijelom priprema koje smo obavili u Sarajevu. Idemo u Sloveniju primarno kako bi igrali utakmice, jer to u Sarajevu nismo mogli.

Ekipa koja putuje u Sloveniju pokazala je dobar odnos prema zahtjevima koje smo postavili pred njih i očekujem da još jače nastave u nastavku priprema. Za sada je ovo ekipa na koju računam."

Oglasi

U autobusu nije bilo mjesta za Penarandu, Traku, Mulalića i Tabakovića.

Bruno Unušić u FK Sarajevo 

No, u Sloveniji se Sarajevu pridružuje desni bek. U ovoj zemlji timu Sarajeva priključiti će s 22-godišnji desni bek Bruno Unušić koji dolazi iz ekipe Zrinski Osječko.

Ovaj mladi hrvatski fudbaler dogovorio je sve detalje ugovora s FK Sarajevo, te ćemo ga uskoro gledati u dresu bordo boje.

Rođen je u Splitu i prošao je Akademiju Hajduka, igrao za drugu ekipu ovog velikana, te bio jedno vrijeme na posudbi u Kustošiji.

Oglasi

Odlazi zatim u Osijek, bio je i tu dio drugog tima, posuđivan je Cibaliji, a onda je uslijedio transfer u Zrinski Osječko 1664.

Fudbaleri Sarajeva će od sutra početi sa treninzima u slovenkom Roglu gdje će ostati sedam dana. U Sloveniji su u planu tri utakmice.

Prva je već u četvrtka protiv Ute Arad, a u petak slijedi znatno izazovniji duel, odnosno okršaj sa slavnim ukrajinskim timom. Shaktharom iz Donetska.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Generalna proba za novu sezonu je duel sa Olimpijom 3. jula. Poslije toga slijedi povratak u BiH i posljednje pripreme za takmičarske utakmice.

Novu takmičarsku godinu Sarajevo počinje u dalekom Kazahstanu gdje će 11. jula gostovati Aktobeu u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Konfernecijsku ligu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Pa sto ovi nisu otputovali?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi