FK Sarajevo ima novog desnog beka - Zekić doveo pojačanje iz Hrvatske
Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Unušić na pripremama u Sloveniji

FK Sarajevo ima novog desnog beka - Zekić doveo pojačanje iz Hrvatske

Eldar Ganibegović

FK Sarajevo se sprema za odlazak na pripreme u Sloveniju, a u ovoj zemlji timu s Koševa pridružiti će se desni bek Bruno Unušić.

Nakon što je uvodni dio priprema odrađen u Sarajevu, Bordo tim će drugi dio provesti u Sloveniji.

U ovoj zemlji timu Sarajeva priključiti će s 22-godišnji desni bek Bruno Unušić koji dolazi iz ekipe Zrinski Osječko.

Ovaj mladi hrvatski fudbaler dogovorio je sve detalje ugovora s FK Sarajevo, te ćemo ga uskoro gledati u dresu bordo boje.

Rođen je u Splitu i prošao je Akademiju Hajduka, igrao za drugu ekipu ovog velikana, te bio jedno vrijeme na posudbi u Kustošiji.

Odlazi zatim u Osijek, bio je i tu dio drugog tima, posuđivan je Cibaliji, a onda je uslijedio transfer u Zrinski Osječko 1664.

Oglasi

Ambicije u Sarajevu su šampionske, a u Unušiću trener Zekić vidi rješenje za desnu stranu. Krase ga dobar centaršut i igra prema nazad.

Minule je sezone Unušić u Prvoj NL upisao 32 nastupa i podijelio šest asistencija svojim saigračima.

Ovome dodajmo da je upisao i jedan nastup za U16 reprezentaciju Hrvatske.

Penaranda, Tabaković i Mulalić nisu na spisku?

Sarajevo je danas otputovalo za Sloveniju, a iako zvaničnih informacija nema, nezvanične govore da u autobusu nije bilo mjesta za Penerandu, Mulalića i Tabakovića.

Ova tri igrača, prema nezvaničnim informacijama nisu na spisku putnika za Sloveniju, no svakako da treba sačekati i službenu potvrdu iz kluba.

Oglasi

Inače, Penaranda ima važeći ugovor sa Sarajevom do kraja maja 2026. godine i preostaje da se vidi, ukoliko se gore pomenute informacije pokažu tačnim, da li će Penaranda i FK Sarajevo uspjeli pronaći zajednički jezik kako završiti cijelu situaciju.

Ovaj 27-godišnjak je na Koševo stigao kao veliko pojačanje, ali nikako nije uspjevao igrati u kontinuitetu pa se njegovo dovođenje može okarakterisati kao promašaj.

Adalberto Penaranda
Adalberto Penaranda FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

16 nastupa
7 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
0 golova

Kada je Enedin Mulalić u pitanju, on je bio posuđen Zvijezdi 09 s kojom je ispao iz lige, dok je Tabaković bio na posudbi u Čeliku.

Enedin Mulalić
Enedin Mulalić FK Sarajevo FK Sarajevo FK Zvijezda - 09 FK Zvijezda - 09 Pozicija: DF

Statistika

2 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
8 nastupa
5 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Oglasi

Fudbaleri Sarajeva će od sutra početi sa treninzima u slovenkom Roglu gdje će ostati sedam dana. U Sloveniji su u planu tri utakmice.

Prva je već u četvrtka protiv Ute Arad, a u petak slijedi znatno izazovniji duel, odnosno okršaj sa slavnim ukrajinskim timom. Shaktharom iz Donetska.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Generalna proba za novu sezonu je duel sa Olimpijom 3. jula. Poslije toga slijedi povratak u BiH i posljednje pripreme za takmičarske utakmice.

Novu takmičarsku godinu Sarajevo počinje u dalekom Kazahstanu gdje će 11. jula gostovati Aktobeu u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Konfernecijsku ligu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Dobar je mali, plus Zekić, bgm moglo bi Sarajevo konačno i 3 biti.
4 5
damir83
Ova uprava nie normalna pa momak nije ni vodu donosijo u nekoj ozbiljnoj ekipi.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi