Ko će na klupu FK Sarajevo: Na Koševu moraju brzo reagovati, meč sezone se bliži...

Bordo tim naredne sedmice očekuje finale Kupa u Zenici

Ko će na klupu FK Sarajevo: Na Koševu moraju brzo reagovati, meč sezone se bliži...

S. Mlaćo
Makedonac Aleksandar Vasoski od sinoć više nije šef struke FK Sarajevo.

Vasoski je odlučio da podnese ostavku poslije derbija sa FK Željezničar (1:1), a kazao je da je o tome razmišljao nakon meča sa Borcem.

Ipak, odlučio je ostati i nadao se da će njegov tim u duelima protiv Radnika i Željezničara upisati dvije pobjede, no to se nije desilo.

Vasoski je 'bivši', a u FK Sarajevo nemaju puno vremena kada je u pitanju njegov nasljednik.

Bordo tim već narednog četvrtka očekuje finale Kupa protiv Veleža, a prethodno za vikend gostovanje NK Široki Brijeg.

Postavlja se pitanje da li će na Koševu reagovati privremenim rješenjem pa na pauzi krenuti u ozbiljnu potragu za novim trenerom za velike izazove ili će već sada to učiniti te pored finala Kupa i završnice prvenstva već 'kovati' planove za narednu sezonu.

Oglasi

Špekulacija je mnogo, a spominje se da bi na 'vruću' klupu bordo tima mogao Mirza Varešanović, Dženan Uščuplić, Vule Trivunović...

Uščuplić je već tri puta bio 'vatrogasac', te je osvojio Kup BiH prošle sezone protiv FK Borac, pa ga mnogi i sada vide kao pravu opciju u ovom važnom trenutku. Uščuplić trenutno sa uspjehom vodi juniore bordo tima koji su u borbi za prvaka u Omladinskoj Premijer ligi, iako se prije pet - šest kola činilo da od toga nema ništa.

Uščuplić je prvi put angažovan kao trener Sarajeva nakon odlaska Roberta Jarnija. Na kraju sezone prekinuo je sedmogodišnji post bez trofeja na Koševu.

Drugi put je požar morao gasiti na proljeće 2015. godine. Stigao je umjesto Mehe Kodre. Uspio je 'razbuditi' ekipu i stigla je titula prvaka koja se dugo čekala.

Oglasi

Sezonu 2015/2016 Uščuplić je počeo kao trener, ali je smijenjen nakon serije loših rezultata poslije čega je prekomandovan u omladinske selekcije Bordo kluba. Sredinom maja prošle godine ponovo je postavljen na klupu i donio je klubu trofej Kupa pobjedom protiv FK Borac nakon izvođenja jedanaesteraca.

Mirza Varešanović je posljednji angažman imao u sezoni 2018/19 u FK Tuzla City, dok je Trivunović posljednji put vodio NK GOŠK Gabela u sezoni 2019/20.

Pogled smo 'bacili' na društvene mreže gdje navijači Sarajeva od sinoć diskutuju na ovu temu. Mnogi priželjkuju povratak temperamentnog Husrefa Musemića koji je slobodan poslije raskida saradnje sa FK Tuzla City, dok većina ističu da je potrebno privremeno rješenje, a onda mlad i ambiciozan trener s kojim će Sarajevo krenuti po naslov prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Želja mnogih je sadašnji šef struke Veleža Feđa Dudić koji je i ove sezone potvrdio svoje trenerske kvalitete, te ga na Koševu itekako cijene.

Dudić je pod ugovor sa FK Velež, a sada će biti rival bordo timu u meču sezone na Bilinom Polju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Maksimović je naš najbolji trener ali ne vide to nacionalisti.
3 5
samobih
Amar Osim slobodan
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi