Udruženje Bordo prijatelji 1946 podržalo FK Sarajevo

Nakon sinoćnjeg prekinutog meča

Udruženje Bordo prijatelji 1946 podržalo FK Sarajevo

H. Zilić

Dosta bure izazvala je revanš utakmica četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine između FK Sarajevo i FK Borac, koja je prekinuta prije samog kraja regularnog dijela utakmice pri rezultatu 1:2 za goste iz Banja Luke.

Fudbaleri Sarajeva nezadovoljni suđenjem sudije Matea Muse odlučili su da napuste teren.

A, nakon sinoćnjeg meča, saopštenje je izdalo udruženje Bordo prijatelji koje je dali punu podršku FK Sarajevo. U saopštenju su se između ostalog osvrnuli na sinoćnje "dijeljenje pravde", ali i na suđenje na nekim ranijim susretima. Saopštenje prenosimo u cijelosti bez izmjena.

"Svi koji iole prate bosanskohercegovački fudbal delegiranje Matea Muse za revanš utakmicu Kupa BiH na Koševu dočekali su sa velikim čuđenjem. Znali su o čemu bi se trebalo “raditi” kad je njegov angažman u pitanju, a zato i nije bila potrebna neka pamet.

Bilo je za pretpostaviti da će sudija koji je ove sezone već teško oštetio FK Sarajevo u Banja Luci oduzimajući mu čistu pobjedu – a za šta uopšte nije sankcionisan – ponovo uraditi nešto slično. Uostalom na to su ovih dana i ukazivali pojedini mediji.

Oglasi

No, Musa nije radio ništa što i druge sudije poput njega nisu radile u gotovo svakom susretu ove dvije ekipe u posljednjih nekoliko godina, nevezano da li se igralo u Banja Luci ili u Sarajevu, a to je tendenciozno navlačenje za ekipu iz Banja Luke. Bilo da je u pitanju Gigović, Peljto, Musa, Bilbija, Kazlagić, Petrović ili drugi, rezultat je gotovo uvijek isti. Sarajevo je bivalo i kartonirano i rezultatski oštećeno a akterima u žutim dresovima su redovno dodjeljivane visoke ocjene, za dobro odrađen posao. I tako godinama. Sve je prolazilo bez konkretnih akcija ili sankcija krovne institucije uz blage, i gotovo jalove osude javnosti. Jasno, bivši direktor FK Borac a sad predsjednik Komiteta za suđenje – što je vjerovatno i presedan u svijetu – očito nije džaba postavljen na tu “odgovornu” poziciju. Zato je o suđenju naših utakmica protiv Borca, Zvijezde 09 ili Igmana i suvišno govoriti.

I dok se svi pitaju koju i koliku će kaznu dobiti naš klub, mi želimo da upitamo sljedeće: do kada će se ovakvim potezima sudijske organizacije ubijati fudbal u Bosni i Hercegovini? I do kada će komisije i sudije krojiti tabelu i direktno odlučivati o plasmanu ekipa? Ova pitanja postavljamo svima, i onima u institucijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine ali i cjelokupnoj javnosti. Za sve ono što Musa i Muse slične njemu rade, otvoreno dijeleći nepravdu na fudbalskim terenima, odgovorni su istinski grobari fudbala koji se nalaze na adresi Saveza u Bulevaru Meše Selimovića u Sarajevu.

Hamelj instaliran uglavnom političkim mahinacijama koji je zarobio i opoganio ovaj sport potrebno je zauvijek odstraniti iz bh. fudbala kao bi se na odgovorne funkcije mogli vratiti istinski sportisti i bivši proslavljeni fudbaleri ove zemlje. Bez toga, nikada se ništa promijeniti neće. To nam je valjda svima jasno.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zato Udruženje građana Bordo prijatelji 1946 pružaju punu podršku FK Sarajevo u njihovoj borbi protiv ove bande i, kao i do sada, stajaće uz svaku odluku koja ima za cilj dobrobit kluba. Treba biti pošten i reći da nije FK Sarajevo jedino protiv kojeg se vodi sudijska kampanja ove sezone, ima tu još nekoliko klubova koje pozivamo da se također oglase i zajedno sa nama podignu svoj glas. Jednom otvoreno, i bez uvijanja, zajedno im trebamo poručiti: Grobari, marš iz saveza!!

P.S. I ako se pitate, šta ako nas kazne? Pa kažnjavaju nas već – sudije nam oduzimaju bodove, sad su nas izbacili iz Kupa BiH. Šta nam još mogu?", stoji u pomenutom saopštenju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Dopis uefi da se svi klubovi iz BiH izbace iz evrope na 3 godine minimalno. Pa makar na stetu kluba u narednim godinama da izbore evropu. Treba ugasiti ligu i pobit sve cetnike i etnicko ciscenje napravit.
3 1
magistar
Sarajevo trebamo podržati svi da se što prije konsoliduje i liči na klub. Ono sinoć je pokazatelj koliko je kvalitetom zaostalo za ozbiljnom ekipom, i moraju se preduzeti rezovi u svim strukturama. Mijenjaju se igrači i treneri kao na traci. Rezultata nigdje
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi