Rastali se FK Sarajevo i Haris Handžić

Istekao mu ugovor

Rastali se FK Sarajevo i Haris Handžić

S. Mlaćo

Haris Handžić neće produžiti saradnju sa FK Sarajevo.

Ugovor mu je istekao i sada je postao slobodan nogometaš.

Potvrdili su to sa Koševa.

"Istekom važećeg ugovora sa Bordo klubom Haris Handžić više nije igrač FK Sarajevo.

Tridesetogodišnji napadač karijeru je započeo u omladinskim selekcijama FK Sarajevo. U bordo dresu debitovao je 2007. godine u utakmici protiv Orašja, a od tada je upisao 165 nastupa postigavši 33 pogotka.

Tokom karijere nastupao je i za Lech Poznan, FK Ufa, HNK Rijeka, HŠK Zrinjski, FK Rudar Prijedor, FC Vaduz, FK Borac i Debrecen. Na Koševo se vratio na ljeto 2018. godine i sa Sarajevom je osvojio prvu duplu krunu u historiji kluba, a godinu dana poslije sa ekipom je odbranio naslov prvaka države. Ove godine osvojen je još jedan trofej - Kup BiH.

Handžić je za "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao u utakmici protiv Poljske u decembru 2007. godine sa svega 17 godina, a ujedno je i najmlađi igrač koji je postigao pogodak u gradskom derbiju protiv FK Željezničar iste godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo se zahvaljuje Harisu na doprinosu koji je imao u pisanju klupske historije u proteklim sezonama, te želi mnogo sreće u budućim sportskim izazovima", stoji u objavi FK Sarajevo.

Na Koševu je mnogo nepoznanica pred novu sezonu. Nije poznat ni šef struke, a špekuliše se da će do kraja sedmice biti obavljena prozivka prvog tima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Random123
Hare znam da volis Sarajvo srcan si lik, al ne znas lopte bgm, ha igro ja il ti isto je
19 0
unioni
Za jednog napadaca od 165 nastupa za jedan klub i samo 33 pogotka slabo..
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi