Koševo u što bržem roku dovesti do UEFA 4 kategorije

Koševo u što bržem roku dovesti do UEFA 4 kategorije

O. Lekić

Vlada KS, Grad Sarajevo, Općina Centar i FK Sarajevo zajednički rade na projektu rekonstrukcije stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Namjera je da se stadion u što bržem roku dovede do nivoa UEFA 4 kategorije, saopšteno je iz FK Sarajevo.

Iz kluba s Koševa navode i da su vlastitim sredstvima izradili idejni projekat rekonstrukcije, a da će izvedbeni projekat finansirati Grad Sarajevo.

"Općina Centar već provodi aktivnosti na izdavanju potrebnih saglasnosti i dozvola i čim se steknu potrebni uslovi projekat će biti delegiran prema Vladi KS", navode iz FK Sarajevo.

Ministarstvo kulture i sporta KS biti najveći finansijer projekta rekonstrukcije, a namjera je da se zajedno s drugim institucijama sufinansira projekat. Podrška se očekuje i od Vlade FBiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Konačni cilj je stvoriti što bolje uslove za navijače na stadionu, kako bi FK Sarajevo svoje evropske utakmice igrao na domaćem terenu", ističu iz FK Sarajevo.

Očekuje se da prva faza rekonstrukcije bude okončana do kraja 2025. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Evander
Odlazi de.beli hostopleru zajedno sa svojom quravelama,otac vas hebo sve redom. Suplja jer su vidili sta je mandic pricao, sve ce se zaboravit do prvog loseg rezultata.
0 2
pjanke.sa
Super, samo naprijed!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi