Lider Druge lige žestoko poručio : "Ne želimo biti klub o kojem će se pisati u crnoj hronici"

Razočarani nakon poraza, prozvali i jednog sudiju

Lider Druge lige žestoko poručio : "Ne želimo biti klub o kojem će se pisati u crnoj hronici"

S. Mlaćo
U lideru Druge lige Sjever FK Gornji Rahić razočarani su nakon poraza kod NK Odžak 102.

Tvrde da su žestoko oštećeni od strane sudija, te da je to direktno uticalo na rezultat koji je glasio 2:1 za domaće.

Oglasili su se putem zvanične stranice.

"Ovim putem želimo da obavijestimo sportsku javnost da ćemo u toku naredne sedmice poslat dopis na više adresa (od disciplinskog sudije, pa do federalnog saveza) kojim ćemo tražiti “zaštitu” jer ne želimo biti naredni klub o kojem će pisati portali crne hronike i o kojem će odlučivati disciplinski sudija. Prečesto se dešavaju greške na štetu našeg kluba, da bi bilo slučajno.

Također, tražit ćemo izuzeće sudije Mahira Mehmedičevića iz Gradačca sa naših utakmica koji već par sezona sudi na štetu našeg kluba, jer zaista ne želimo biti u raljama pojedinaca koji će uništavati jedan zdrav projekat“, stoji u objavi ovog kluba.

Trener Zoran Brković nakon današnje utakmice: “Mislim da ovi momci nisu zaslužili pojedine komentare upućene za...

Posted by FK Gornji Rahić on Saturday, October 8, 2022
Oglasi

Nakon meča oglasio se i trener lidera na Sjeveru Zoran Brković.

“Mislim da ovi momci nisu zaslužili pojedine komentare upućene za današnju igru. Apsolutno smo podbacili u svakom segmentu igre u prvom poluvremenu. Sve što se dešava ko igra i na koji način odlučujem Ja, kao šef stručnog štaba. Za svaki negativan rezultat, Ja podnosim izvještaj i prihvatam ga na sebe kao osoba zadužena za ove momke. Ovo nije opravdanje, nego realna slika stvari i sigurno mogu da kažem da smo uvijek imali podršku i navijaca i svih ljudi u i oko kluba, i sigurno da će se momci truditi i dalje davati svoj maksimum za ovaj klub. Lijep pozdrav za sve!”, kazao je Brković.

Iz NK Odžak 102 nisu se oglašavali povodom suđenja, samo su naveli da je jučerašnje prvo poluvrijeme najbolje njihovog tima u dosadašnjem dijelu sezone.

Pogodak Abnnera Oliveire za 1:0 ❗️ Quaresma ->Abnner 🙌

Posted by NK Odžak 102 on Saturday, October 8, 2022

Danas je pobjedom NK Svatovac nad NK Seona 3:2 ovaj tim stigao FK Gornji Rahić te sada imaju isti broj bodova, tačno 19.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na 18 bodova je Napredak Matići, dok FK Seona ima 16.

U  narednom kolu Gornji Rahić dočekuje Mladost iz Malešića te je apsolutni favorit na svom terenu.

Top Komentari

Gari Garinča
Jos jedan u nizu dokaza da našim nogometom upravlja organizirana mafija.
1 0
Profesor9
Godinama o Odžaku sa sudijama prave lakrdiju svi to znaju a sudije uzimaju novce
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi